Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΔΕΗ

Έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, επί της οδού Χαλκοκονδύλη, παραμένουν τα μέλη της ΓΕΝΟΠ, τα οποία πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και το εργασιακό, ενώ από την Κυριακή έχουν αναρτήσει πανό στην πρόσοψη του κτιρίου στο οποίο γράφουν: «Εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε».

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, η ΓΕΝΟΠ θα συμμετάσχει και στην αυριανή 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό.

Στο μεταξύ, έληξε προ ολίγου η κατάληψη των γραφείων του ΙΚΑ Αγίου Κωνσταντίνου από τους εργαζομένους, που γινόταν από το πρωί. Οι εργαζόμενοι με τον τρόπο αυτό προσπάθησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους ως προς τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται και η παράσταση διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από τις 11:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου αντιπροσωπεία της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων έχει μεταβεί, προκειμένου να καταστήσει γνωστά τα αιτήματά της για θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Σε σχετική επιστολή της Ένωσης αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η αντισυνταγματική, εξοντωτική φορολόγησή των υπαλλήλων του ΥΠΕΞ κατά το δοκούν και κατά παράβαση πλειάδας δικαστικών αποφάσεων, οι αυθαίρετες περικοπές του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και η επιχειρούμενη οργανική αναδιάρθρωση του Υπουργείου ερήμην των λειτουργών του, η αδικαιολόγητη καθυστέρηση των υπηρεσιακών μετακινήσεων και η πλήρης αδιαφορία για τον προγραμματισμό της ζωής των υπαλλήλων και των οικογενειών τους, δηλαδή όλα αυτά που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, στοιχειοθετούν την εντύπωση ότι η πολιτική ηγεσία μας, όχι μόνο δεν αξιοποιεί θεσμικά την Διπλωματική Υπηρεσία στο πλαίσιο ενός ευρύτερου μακροπρόθεσμου εθνικού σχεδιασμού, αλλά επιφυλάσσει για το ανθρώπινο δυναμικό του Υπουργείου Εξωτερικών τη μεταχείριση αποδιοπομπαίου τράγου».

Σχόλια