Ερώτηση για τις τουρκικές παραβιάσεις


Επίκαιρη ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Νίκος Σαλαβράκος, στην οποία καταγγέλλει την προκλητική στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα και ζητά από την Κομισιόν την άμεση λήψη μέτρων από την Κομισιόν.

«Στις 24 Μαρτίου του 2010, η Τουρκική κορβέτα "Μπάφρα" παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και ενώ έπλεε πια εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων ζήτησε να πραγματοποιήσει νηοψία από παραπλέον ελληνικό εμπορικό πλοίο...

Η απαράδεκτη αυτή στάση της Τουρκίας, που αυξάνεται τις τελευταίες μέρες, έχει προβληματίσει έντονα την Ελληνική ηγεσία, η οποία προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τις Τουρκικές προκλήσεις και μάλιστα σε μια περίοδο που κρίνεται πολύ σημαντική για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας», αναφέρει στο κείμενό του ο κ. Σαλαβράκος και ρωτά την Επιτροπή για τα δραστικά μέτρα που προτίθεται να πάρει για την προστασία και διαφύλαξη των χωρικών υδάτων κράτους-μέλους της ΕΕ, αλλά και τις επιπτώσεις που θα έχει στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας η «συστηματική παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και η περιφρόνηση που επιδεικνύει προς τα κράτη της Ε.Ε, την Ελλάδα και την Κύπρο».

ΠΗΓΗ

Σχόλια