Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ


Τα τιμολόγια και οι αποδείξεις της ΔΕΗ αλλά και των ΔΕΚΟ δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στη φορολογική σας δήλωση προκειμένου να συμπληρώσετε τα έξοδα για το αφορολόγητο, αν και με τις αυξήσεις που αναμένονται άμεσα θα μπορούσαν να γλιτώσουν πολλά νοικοκυριά από την ταλαιπωρία των αποδείξεων.

Οι αυξήσεις αφορούν τόσο τους Έλληνες αγρότες, όσο και τη βιομηχανία, με τους αγρότες να καλούνται να πληρώσουν μέχρι και 60% περισσότερο απ’ ότι πλήρωναν μέχρι σήμερα. Παράλληλα η αύξηση που προτείνεται από τη ΔΕΗ στα τιμολόγιά της για τη βιομηχανία φτάνει το 19%. Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, η ΔΕΗ κατέθεσε ήδη στην Κυβέρνηση και το υπουργείο τα νέα τιμολόγια που προτείνει και που θα επιβαρύνουν κατά πολύ τους μικρούς καταναλωτές.
Τα τιμολόγια-φωτιά:

Έως 800 κιλοβατώρες αύξηση 105,7%
Έως 1600 κιλοβατώρες αύξηση έως 27%
Έως 2.000 κιλοβατώρες αύξηση έως 14,5%
Πιο φθηνό θα είναι το ρεύμα για όσους καταναλώνουν πολύ
Από 3.000 έως 4.400 κιλοβατώρες θα υπάρξει μείωση 31,4%
Αντίθετα θα αυξηθούν τα τιμολόγια αγροτών και κτηνοτρόφων κατά 50,5 έως 66,1.
Η ΔΕΗ θέλοντας να γίνει ανταγωνιστική απέναντι σε ιδιωτικές εταιρείες που άρχισαν ήδη να πωλούν ρεύμα και στη χώρα μας πρότεινε μείωση στα τιμολόγια του εμπορικού ρεύματος (καταστήματα και επιχειρήσεις) ως και 29,3%.
Η ΔΕΗ παράλληλα προτείνει να γίνονται χαμηλότερες χρεώσεις από 11 το βράδυ μέχρι 7 το πρωί τις εργάσιμες ημέρες και όλο το 24ωρο στις αργίες, αλλά να αυξάνεται η χρέωση τις εργάσιμε από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ.
Όλα αυτά η ΔΕΗ ζητά να ισχύσουν σταδιακά ως τις αρχές του 2012.

ΠΗΓΗ

Σχόλια