Ζωντανό αδέσποτο σε κάδο απορριμμάτων.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΤΗΝΩΔΙΑ! Ζωντανό αδέσποτο σε κάδο απορριμμάτων.
Άμεση παρέμβαση του ΠΕΣΥΔΑΠ

Δυστυχώς, η κτηνωδία πάντα είναι ανθρώπινη. Σε τέτοια πράξη δεν θα προέβαινε ποτέ ζώο, όχι γιατί τα ζώα δεν έχουν μυαλό, όπως θέλουμε να λέμε, αλλά γιατί δεν κακοποιούν τον αντίπαλο. Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος Ταύρου Γιάννης Μακρής ενημερώθηκε σήμερα το πρωί από κάτοικο της περιοχής ότι σε ένα μεγάλο κάδο απορριμμάτων βρίσκεται ένα ζωντανό σκυλί. Για το περιστατικό αυτό ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε άμεσα τον πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και ζήτησε άμεση επέμβαση.

Για τα ίδιο θέμα υπήρξε αντίστοιχη ενημέρωση από την αστυνομική διεύθυνση Πετραλώνων. Κατόπιν τούτων και με εντολή του προέδρου πήγε επιτόπου νοσοκομειακό όχημα του Συνδέσμου, το πλήρωμα του οποίου απεγκλώβισε το σκυλί από τον κάδο, ανασύροντάς το από απορρίμματα και το μετέφερε στο κέντρο. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο του κέντρου, πρόκειται για αδέσποτο που είναι αφυδατωμένο, με προβληματική κινητικότητα στα πίσω άκρα και πιθανό τραυματισμό. Γίνεται προσπάθεια σταθεροποίησης του ζώου, ώστε στη συνέχεια να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί η υγεία του. Την επιχείρηση διάσωσης του ζώου παρακολούθησαν αρκετοί πολίτες αλλά και μαθητές, αφού ο κάδος βρισκόταν έξω από Δημοτικό Σχολείο. Ήδη έδειξε ενδιαφέρον για την υιοθεσία του ζώου το φιλοζωικό σωματείο Περάματος

Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης δήλωσε σχετικά: «Συγκλονιστήκαμε από την κτηνωδία που προσβάλλει τον πολιτισμό μας. Σ’ ένα πλαίσιο ατιμωρησίας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο ΠΕΣΥΔΑΠ δεν ανέχονται αυτές τις αθλιότητες και φωνάζουν βροντερό παρών, αποτελώντας ασπίδα προστασίας για τα αδέσποτα ζώα. Ευχαριστώ θερμά τον αντιδήμαρχο του Δήμου Ταύρου, το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, καθώς και τους εργαζόμενους του Δήμου Ταύρου και του ΠΕΣΥΔΑΠ για την ψυχραιμία και ευαισθησία τους απέναντι σε αποτρόπαια φαινόμενα. Πρέπει, όμως, να τονίσω ότι η λειτουργία του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) βρίσκεται σε οριακό επίπεδο αφού η ηγεσία το Υπουργείου Γεωργίας δεν έχει αποδώσει τους θεσμοθετημένους πόρους του 2008 και 2009. Απευθύνω έκκληση στην κυρία Μπαντζελή και στον κύριο Καρχιμάκη να μην συνδέσουν την παρουσία τους στο Υπουργείο με το κλείσιμο του ΔΙΚΕΠΑΖ.».

Σχόλια