Έγινε με επιτυχία η απολογιστική Συνέλευση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έγινε με επιτυχία η απολογιστική Συνέλευση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
«ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου 22-3-2010


Η Συνέλευση άνοιξε με τις ευχαριστίες προς τους παρευρισκόμενους, εκ μέρους όλων των στελεχών και των φίλων της Δημοτικής Κίνησης «ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ», που τίμησαν με την παρουσία τους την Δημοτική Κίνηση, ευχαριστίες που εξέφρασε όπως είπε, μέσα από την καρδιά του, ο επικεφαλής της Κίνησης Τάσος Παπαζαχαρίας και συνεχάρηκε τους παρευρισκόμενους για τον ηρωισμό που έδειξαν, μέσα σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς για την πολιτική, να βρουν τη δύναμη και να προτιμήσουν την συμμετοχή σε τέτοιες χρήσιμες συναντήσεις, από την αδράνεια, την απάθεια, την αδιαφορία και την διαμαρτυρία μέσα από το σπίτι, για τα όσα γίνονται στη χώρα μας.


Στην συνέχεια έγινε η εκλογή του προεδρείου της Συνέλευσης, που αποτελέστηκε από τον Βασίλη Τσίρμπα και τον Παναγιώτη Τσιώρο.
Όπως είπε, στην πρότασή του για το προεδρείο, ο Τάσος Παπαζαχαρίας, εκτός των άλλων στόχων που επιθυμεί να πετύχει με τη σημερινή συνέλευση η Δημοτική μας Κίνηση, είναι και ο στόχος, να εξασκούνται νέοι άνθρωποι σε ρόλους που είναι χρήσιμοι στην ζωή, αλλά και να μαθαίνουν κάποιες διαδικασίες που χαρακτηρίζουν το Δημοκρατικό μας πολίτευμα. Τα λάθη είπε, είναι ανθρώπινα και είναι συγχωρητέα γιατί κανείς δεν γεννιέται μαθημένος, και πρότεινε στο προεδρείο να είναι οπωσδήποτε ένας νέος άνθρωπος.
Στη συνέχεια αφού δόθηκε ο λόγος στον εισηγητή Τάσο Παπαζαχαρία άρχισε η διαδικασία της Συνέλευσης επί της ουσίας. Ο Τάσος Παπαζαχαρίας ξεκινώντας είπε προς τους παρευρισκόμενους: Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει η παρουσία σας σήμερα εδώ:
Σημαίνει πρώτα: ότι εσείς απορρίπτετε την αλαζονεία, τον εγωισμό, την παντογνωσία, την αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό, τον τσαμπουκά, την υπεροψία, τον ευτελισμό των θεσμών από απαράδεχτες συμπεριφορές και εκφράσεις, στοιχεία που χαρακτηρίζουν την πολιτική ζωή στην χώρα μας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.
Σημαίνει δεύτερο:ότι εσείς επιβραβεύεται την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα , τον σεβασμό στον συνάνθρωπο και στους θεσμούς, την ευγενική συμπεριφορά, την συλλογική δράση, τον πολιτισμό γενικότερα, στοιχεία που απουσιάζουν δυστυχώς από την πολιτική ζωή της χώρας μας.
Επίσης η παρουσία σας εδώ, ξέρουμε πολύ καλά ότι στέλνει προς κάθε κατεύθυνση ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που μας παρακολουθούν με αγωνία και ανησυχία, ότι οι ψηφοφόροι της Τρίπολης δεν είναι πλέον δεδομένοι κανενός, δεν τους έχει κανένας στο τσεπάκι του, ακόμη και ας έχει το χρίσμα μεγάλου κόμματος.
Σήμερα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Τάσος Παπαζαχαρίας, θα τους τρομάξουμε, αυτό είναι σίγουρο. Ίσως να τους αναγκάσουμε να αλλάξουν τακτική και συμπεριφορά.
Ακόμη η παρουσία σας εδώ αποτελεί μια απόδειξη, όπως είπε, ένα ντοκουμέντο, μια βεβαίωση για το ότι ο κόσμος της Τρίπολης, αποφασίζει δειλά - δειλά να εγκαταλείψει πλέον την παθητική στάση παρακολούθησης των εξελίξεων και των γεγονότων στην πόλη μας, από την θέση του θεατή και κατεβαίνει ενεργά πλέον στο στίβο του καθημερινού αγώνα για να αλλάξει τη ζωή του σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους τομείς, παίρνοντας στα χέρια του, την τύχη του, το μέλλον του, καθορίζοντας ο ίδιος τις εξελίξεις πια.
Δεν πιστεύουμε πλέον σε Μεσσίες, σε Σωτήρες, σε λαμπερά πρόσωπα. Δεν δίνουμε σε κανέναν λευκή επιταγή. Δεν εξουσιοδοτούμε κανέναν εν λευκώ, αλλά γινόμαστε οι ίδιοι πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής.
Αυτό άλλωστε μας παροτρύνει να κάνουμε το αποτέλεσμα, όλων των παραπάνω κακών μας συνηθειών που είχαμε, και έχουμε ακόμα μέχρι τώρα, και πιο είναι αυτό το αποτέλεσμα;
Είναι το κατάντημα κεντρικά που έχουν βγει στην γύρα, οι φωστήρες μας για διακονιά και δανεικά και το κατάντημα τοπικά που φτάσαμε στο σημείο, οι φωστήρες μας, να χαλάνε αντί να φτιάχνουν έργα (βλέπε πλατεία Άρεως).
Πρέπει να καταλάβουν όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τα κοινά, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Τάσος Παπαζαχαρίας, ότι η ενασχόληση αυτή δεν είναι ευκαιρία για προσωπικές επιδιώξεις, για προσωπική προβολή, για κοινωνική καταξίωση, για ψυχοθεραπεία ή λύση υπαρξιακών προβλημάτων. Αντίθετα είπε, είναι μόνο προσφορά και καθόλου ανταμοιβή, είναι ειλικρίνεια, είναι τιμιότητα είναι ανιδιοτέλεια.
Θέλω να δώσω ιδιαίτερη έμφαση σε όλα τα παραπάνω, όπως είπε, διότι πιστεύουμε ότι όλα αυτά είναι το κλειδί που θα μας επιτρέψει να ξεκλειδώσουμε την πόρτα για να φύγουμε μπροστά, αφήνοντας πίσω τον κακό μας εαυτό, την κακή μας νοοτροπία, τις κακές μας συνήθειες, την κακή μας φιλοσοφία με την οποία βλέπαμε και καθορίζαμε την στάση μας απέναντι στα κοινά της πόλης μας, απέναντι στους σωτήρες μας, που θαμπονώμασταν από τα γυαλιστερά κουστούμια τους, τις φανταχτερές γραβάτες τους, τις πανάκριβες δερμάτινες τσάντες τους, που μέσα όμως δεν είχαν τίποτε το ενδιαφέρον, τίποτα το αξιόλογο.
Περνώντας στη συνέχεια στον Απολογισμό δράσης της παράταξης αναφέρθηκε αναλυτικά σε ένα - ένα από τα μεγάλα και μικρά προβλήματα που απασχολούν την πόλη μας όπως:
-Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης μας.
-Πλατεία Άρεως - Ελεύθεροι χώροι.
-Φυσικό περιβάλλον - Πράσινο - Άλσος Αγ. Γεωργίου.
-Διαχείριση στερεών αποβλήτων - Σκουπίδια.
-Οργάνωση κυκλοφορίας πεζών - Τροχοφόρων.
-Ανάπτυξη τοπικής οικονομίας - Απασχόληση νέων.
-Κοινωνική πολιτική - Στήριξη ευπαθών ομάδων.
-Παιδεία - Πολιτισμός - Αξιοποίηση Πανεπιστημίου.
-Αξιοποίηση Ιστορικής και Λαϊκής μας παράδοσης.
-Λειτουργία του Δήμου - Αναβάθμιση και Σεβασμός των Υπηρεσιών και του Δημοτικού
Συμβουλίου.
Καταλήγοντας ο Τάσος Παπαζαχαρίας είπε ότι: είμαστε υπερήφανοι για την δράση μας γιατί σταθήκαμε στα ίσα απέναντι στα προβλήματα και στα μεγάλα θέματα της πόλης μας με ιδέες και προτάσεις για τη λύση τους. Προτάσεις που κατατέθηκαν τόσο επισήμως μέσα στα όργανα του Δήμου, όσο και ενώπιον των συμπολιτών μας μέσω των εφημερίδων, των ραδιοφώνων και της τηλεόρασης. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ανατρέξει και να τις διαβάσει.
Είπε ακόμη ότι είμαστε η μόνη Δημοτική Κίνηση που έχει το θάρρος και τα κότσια να τα βάζει με ιδιωτικά συμφέροντα, πράγμα που φανερώνει τη διάθεση και τη θέλησή μας να συγκρουστούμε με την κακοδαιμονία και τις παθογένειες που κρατάνε τη πόλη μας όμηρο και δεν την αφήνουν να πάει μπροστά.
Γι΄αυτό σας καλώ είπε να εμπιστευθείτε την Κίνηση μας «ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» γιατί ότι έκανε και θα κάνει στο μέλλον, το κάνει με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της πόλης και όχι την κατάκτηση θέσεων και καρεκλών στα όργανα του Δήμου μόνο και μόνο.
Αγωνιστήκαμε και θα αγωνιζόμαστε χωρίς θέση και καρέκλα μέσα σε Δημοτικό Συμβούλιο και ούτε θα εγκαταλείψουμε τον όμορφο αυτό αγώνα για συμβιβασμούς και συμμαχίες μακριά και πέρα από το καλό της πόλης μας.
Άλλωστε όπως είπε , μας προσφέρθηκαν και τους γυρίσαμε την πλάτη.

Γραφείο Τύπου
της Δημοτικής Κίνησης
«ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ»
Τηλ. Επικ: 6978 - 188480

Σχόλια