Στην Κυκλοφορία η παράκαμψη της Μεγαλόπολης από αύριο.

Στην κυκλοφορία δίδεται αύριο στις 12 το μεσημέρι το τμήμα Αθήναιο-Λεύκτρο του εθνικού δρόμου Τρίπολη-Καλαμάτα, έργο με το οποίο θα αποτελέσουν παρελθόν οι στροφές της Μεγαλόπολης. Η παράδοση του τμήματος έπρεπε να έχει γίνει από τον Σεπτέμβριο του 2009 αλλά θα γίνει τελικά άυριο. Επίσημα εγκαίνια θα γίνουν από τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα τη Μ.Τετάρτη.
Σε ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή στην Καλαμάτα, η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΤΕΕ, ο διευθυντής της ΕΥΔΕ Μελετών-Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου του Υπουργείου Γιάννης Καρνέσης, τόνισε πως σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα αρχές του προσεχούς Φθινοπώρου θα είναι έτοιμο το τμήμα μέχρι τα Παραδείσια. ( Δηλαδή όπως καταλαβαίνετε του χρόνου το Πάσχα, περίπου ).

Νωρίτερα θα έχουν ολοκληρωθεί κι όλα τα έργα στο τμήμα του δρόμου από τον Κόρινθο μέχρι την Τρίπολη. Για το κατολισθέν τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα, ο κ. Καρνέσης επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα από τα δυσκολότερα τεχνικά έργα και εφ΄όσον η χρηματοδότησή του δεν αντιμετωπίσει πρόβλημα θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται το 2011 (Καλό 2013). Ο κ. Καρνέσης σημείωσε επίσης πως ο δρόμος από την Τσακώνα μέχρι την Καλαμάτα στο ύψος του νοσοκομείου, θα είναι έτοιμος το Φθινόπωρο του 2011 ενώ απέφυγε να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του περιφερειακού της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας (Ωχ!!!). Όπως τόνισε όμως, σε κάθε περίπτωση το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το Σεπτέμβριο του 2012, οπότε και ολοκληρώνονται οι ημερομηνίες κατασκευής της ανατολικής οδού (Αθήνα-Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και το τμήμα Λεύκτρο-Σπάρτη)

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΝΩ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΩΣ ΕΤΟΥΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ...

Σχόλια