Απεργούν σήμερα οι μετανάστες...


..σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα

Απεργία οργανώνουν σήμερα Δευτέρα οι μετανάστες σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα. Σκοπός της κίνησης με την επωνυμία "1η Μαρτίου - 24 ώρες χωρίς εμάς" είναι η αποχή των μεταναστών από κάθε οικονομική συναλλαγή, δηλαδή να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ, στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.
Στη Γαλλία και τη Γερμανία οι μετανάστες καλούνται να απέχουν από τις εργασίες τους. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη Γαλλία μέσω του Facebook και...


επεκτάθηκε γρήγορα με πρωτοβουλία των πολιτών.
Σύμφωνα με το Νίκο Άγκο, δημοσιογράφο και μέλος της οργανωτικής επιτροπής στην Ελλάδα, οι άξονες της κίνησης είναι τρεις: η αποχή μεταναστών, αλλά και Ελλήνων, από οικονομικές δραστηριότητες, η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα ανακοινωθούν προσεχώς και θα γίνουν ταυτόχρονα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κοζάνη, καθώς και δημόσια συζήτηση σε εκδήλωση στον "Ιανό", με τη συμμετοχή του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη, του διευθυντή της εφημερίδας "Αυγή" Νίκου Φίλη, του γενικού γραμματέα μεταναστευτικής πολιτικής Ανδρέα Τάκη, του καθηγητή Δημήτρη Χριστόπουλου, του νομικού Βασίλη Χρονόπουλου, της δασκάλας Στέλλας Πρωτονοταρίου.

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
SKATA STOUS METANASTES!

TON POULO APO THN ELLADA MAS TWRA!