Πανεργατική Απεργία ετοιμάζει η Γ.Σ.Ε.Ε

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
24ωρη Πανεργατική Απεργία Γ.Σ.Ε.Ε

Η κρίση και οι συνέπειες της προστίθενται κάθε μέρα, πιο βαριά στις πλάτες των εργαζομένων. Η κυβέρνηση λειτουργεί υλοποιεί τις αντεργατικές εντολές των κυρίαρχων κύκλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα σταθερότητας που κατέθεσε σε συνδυασμό με την επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έκφραση αντεργατικής, νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Οι αγορές που δημιούργησαν την κρίση, σήμερα κερδοσκοπούν, ζητούν να καρατομηθούν δικαιώματα και η κυβέρνηση δείχνει πρόθυμη να υλοποιήσει τις απαιτήσεις τους.
Προωθούν μέτρα, που εκτός από ληστρικά για το εισόδημα, τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι αναποτελεσματικά αφού περιορίζουν την αγοραστική ικανότητα, οδηγώντας την οικονομία στην ύφεση ενώ θα εκτινάξουν την ανεργία στα ύψη.


Η επίθεση στο εισόδημα αφορά όλους τους εργαζόμενους. Η περικοπή αποδοχών των εργαζομένων στο δημόσιο ήδη άνοιξε την όρεξη στους εργοδότες που αρνούνται φέτος να συζητήσουν την πιθανότητα να δοθούν αυξήσεις στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
Ταυτόχρονα τα νέα φορολογικά μέτρα, με την αύξηση των έμμεσων φόρων, θα επιβαρύνουν το οικογενειακό εισόδημα.
Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας για το Ασφαλιστικό ουσιαστικά καταργούν την Κοινωνική Ασφάλιση. Οι δομικές αλλαγές που σχεδιάζουν ουσιαστικά μετατρέπουν την Ασφάλιση από κοινωνική σε επαγγελματική στην ουσία σε ιδιωτική. Οδηγούν το Σύστημα από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό. Καταργούν την εγγύηση του Κράτους στις συντάξεις. Οδηγούν σε μια προνοιακή σύνταξη την λεγόμενη Βασική που δεν θα ξεπερνά τα 350 €.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό προκειμένου να στρέψει την μια κατηγορία εργαζομένων εναντίον της άλλης.

Οι συνέπειες αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν. Το συνδ. κίνημα διεκδικεί ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης με εναλλακτικές πολιτικές που θα υπερασπίζονται τους εργαζόμενους και θα αναβαθμίζουν την εργασία και δεν θα την περιθωριοποιούν όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.
Απαιτούμε: Ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής

Να μπει φρένο στις απολύσεις. Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Στήριξη της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των δημοσίων επενδύσεων. Στήριξη των Κοινωνικών αγαθών Παιδείας - Υγείας. Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων. Σταθερή και μόνιμη δουλειά. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Μοναδικό μας όπλο απέναντι στην επιδρομή στα δικαιώματά μας, είναι ο αγώνας μας.

ΟΛΟΙ στην Απεργία και στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην Τρίπολη,
την Τετάρτη 24 Φλεβάρη στις 10:30 το πρωί στην Πλατεία Αγ. Βασιλείου.

Το Δ.Σ του Ε.Κ.Αρκαδίας

Σχόλια