Δημιουργία «Πράσινου Επιχειρηματικού Πάρκου», στη Μεγαλόπολη;

Αθήνα, 22.02.2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Δημιουργία «Πράσινου Επιχειρηματικού Πάρκου» στη Μεγαλόπολη

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ, απέστειλε σήμερα στην κυρία Λούκα Κατσέλη, Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στην κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στον κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο, Πρόεδρο της ΕΤΒΑ-ΒΙ.ΠΕ. και κοινοποίησε στους κ. Δημήτριο Ρέππα, Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, Βουλευτή Αρκαδίας, κ. Φώτη Χατζημιχάλη, Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Γιώργο Μπαρούτσα, Πρόεδρο ΤΕΔΚ-Αρκαδίας, κ. Παναγιώτη Μπούρα, Δήμαρχο Μεγαλόπολης και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, επιστολή για τη δημιουργία «Πράσινου Επιχειρηματικού Πάρκου», στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,
Με αφορμή την πρωτοβουλία προώθησης επενδύσεων για την περιβαλλοντική αναβάθμιση στις υπάρχουσες βιομηχανικές περιοχές και τη δημιουργία ενός νέου πρότυπου «Πράσινων Επιχειρηματικών Πάρκων», που ανέλαβαν από κοινού το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και η Τράπεζα Πειραιώς, δια της εταιρείας ΕΤΒΑ –ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., θα ήθελα να σας παρακαλέσω να συγκληθεί άμεσα μία σύσκεψη των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να εξετασθεί το ενδεχόμενο της Δημιουργίας ενός «Πράσινου Επιχειρηματικού Πάρκου» και στην περιοχή της Μεγαλόπολης Αρκαδίας.

Παρότι βάση του προγράμματος προβλέπεται η δημιουργία δέκα «Ολοκληρωμένων Περιβαλλοντικών Επιχειρηματικών Πάρκων» σε νησιά, πιστεύω ότι η περίπτωση της Μεγαλόπολης συνιστά μία ιδιαίτερη περίπτωση και θα έπρεπε να εξετασθεί το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός τέτοιου Πάρκου και εκεί. Η Μεγαλόπολη είναι μια περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιβαλλοντικά από τη λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ, και το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός Πράσινου Επιχειρηματικού Πάρκου θα της έδινε νέες αναπτυξιακές προοπτικές. Ο καινούριος δρόμος που θα συνδέει τη Μεγαλόπολη με την Καλαμάτα και μικραίνει κατά πολύ, χρονικά, την απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων, καθώς και η έλευση του φυσικού αερίου, με την επέκταση του δικτύου μεταφοράς από την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας στην περιοχή της Μεγαλόπολης μέχρι το 2012, αποτελούν δύο στοιχεία που λειτουργούν ως πρόσθετα πλεονεκτήματα για τη δημιουργία ενός τέτοιου πάρκου στην περιοχή.»

Από email

Σχόλια