Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η γενική απεργία...


Αναφορά στη σημερινή γενική απεργία κάνουν τα ευρωπαϊκά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Οι Έλληνες ξεσηκώνονται κατά του υπαγορευμένου από τις Βρυξέλλες προγράμματος λιτότητα επιγράφει το ρεπορτάζ της η ανταποκρίτρια του Spiegel Online, Corinna Jessen.
Με μια γενική απεργία αμύνονται τα πανίσχυρα συνδικάτα της χώρας. Αυτή την Τετάρτη τα αεροδρόμια θα είναι κλειστά, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα εμφανιστούν στις δουλειές τους. Παντού στην ελληνική επικράτεια έχουν προγραμματιστεί πορείες και συγκεντρώσεις.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων δεν στέφονται μόνο κατά του πακέτου των περικοπών που έχει ανακοινωθεί, αλλά και των πρόσθετων μέτρων που θα επιβάλλει η Αθήνα κάτω από την πίεση των Βρυξελλών. Τον Μάρτη θα αυξηθεί ο ΦΠΑ και ο φόρος για αγαθά που χαρακτηρίζονται πολυτελείας. Επιπλέον τα επιδόματα για εργασία ημέρες αργίας στο δημόσιο, που υπολογίζονται στο 14ο μισθό, σημειώνει η δημοσιογράφος.
Σημειώνει δε ότι αυτοί που επιβαρύνουν τη χώρα με τις απεργίες, είναι οι προνομιούχοι του δημόσιου τομέα. Για μέρες απεργούσαν οι τελωνειακοί με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτούνται με καύσιμα τα πρατήρια. Το κύριο αίτημά τους ήταν να μην κοπεί η αφορολόγητη προμήθεια επί των εκτελωνιζομένων αγαθών, που τους είχαν κάνει προεκλογικό δώρο προηγούμενες κυβερνήσεις, τονίζει.

ΠΗΓΗ

Σχόλια