Στους 14 μήνες η θητεία

Ένας γνωστός μου μόνιμος στον στρατό μου είπε ότι μέσα στα στρατόπεδα ακούγεται πως θα αυξηθεί η θητεία στο στρατό. Σύμφωνα πάντα με φήμες η επόμενη σειρά θα κάνει 11 μήνες θητεία και από την μεθεπομένη και μετά η θητεία θα είναι 14 μήνες..
Επίσης άκουσα ότι ένας από τους λόγους που θα γίνει είναι για να μειωθεί η ανεργία ,κάτι που έχει βάση.. Έψαξα σε ένα forum και είδα πως και σε άλλα στρατόπεδα κυκλοφορούν τέτοιες φήμες.

Επίσης φρένο φαίνεται να μπαίνει στα αεροπορικά εισιτήρια για τους στρατιώτες που υπηρετούν στα νησιά και την παραμεθόριο όπως ο Έβρος και η Ροδόπη, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στο εξής οι στρατιώτες που θα έχουν άδεια θα μετακινούνται με λεωφορεία, πλοία και τρένα, προκειμένου να εξοικονομηθούν 5 εκατομμύρια ευρώ.

Το μέτρο αφορά τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς καθώς σε έρευνα που έγινε το 2009 διαπιστώθηκε ότι πολλοί χρησιμοποιούσαν τα αεροπορικά εισιτήρια το καλοκαίρι στις διακοπές τους και όχι για υπηρεσιακούς λόγους.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αρβιλακια απο καραβαναδες για να τρομαζουνε κοσμο.Ποιος πολιτικος θα παρει το πολιτικο κοστος να αυξηθει η θητεια.Μιλαμε για τουλαχιστον 30000 ψηφους μαυρισμα.Εδω μας διωχνουν με αδειες για να μειωθει το κοστος.Στην τωρινη εσσο που ειμαι εγω στο στρατο ξηρας δωσανε αδεια ορκομωσιας 6 μερες σε ολη την ελλαδα που δεν εχει ξαναγινει.μην πιστευεται τιποτα.λογικα οσο περνανε τα χρονια θα μειωνεται η θητεια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παιδιά μην τα πιστεύετε αυτά που λένε για αύξηση της θητείας... πήγα σήμερα στο ΡΟΥΦ στη στρατολογία για να κόψω την αναβολή και επί τη ευκαιρία ρώτησα τον αν/χη που είχε υπηρεσία. Μου είπε ότι αυτά είναι φήμες και δεν πρόκειται να επανέλθει το δωδεκάμηνο. Οπότε μην αγχώνεστε χωρίς λόγο...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυξηση της θητειας θα επελθει στους στρατευσιμους σταδιακα {πιθανολογειται απο την σειρα του Αυγουστου να γινει 10 μηνο,Νοεμβριου να γινει 12 μηνο,και με την πρωτη ΕΣΣΟ το 2011 σε 14 μηνες}
Αυτη η κινηση αποοσκοπει στην εξοικονομηση χρηματως στα ταμεια του κρατους καθως ενας ΕΠ.ΟΠ κοστιζει 1000 ευρω το μηνα ενω ο απλος φανταρος μολις 8,60 ευρω το μηνα.Ακομα υποκοιντε εξελιξεις στο θεμα της μειωσης στρατιωτικου εξοπλισμου το οποιο ειναι συναφη.