Μήνυμα Ιερώνυμου προς μαθητές και εκπαιδευτικούς


Με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, προστατών των μαθητών, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απηύθυνε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς το παρακάτω μήνυμα:

«Όσο η Παιδεία θα ισοδυναμεί με εκπαιδευτικό σύστημα που θεωρείται επιτυχημένο μόνο ως προπαρασκευαστικό στάδιο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τόσο περισσότερο θα αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών που θα ''χάνεται'' και δεν θα ολοκληρώνει τη βασική εκπαίδευση,

θα υποφέρει απο κατάθλιψη και θα μισεί το σχολείο». Αυτό τονίζει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στο μήνυμά του προς μαθητές και εκπαιδευτικούς, για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Ο αρχιεπίσκοπος συνέχισε προσθέτοντας: «Για τους Τρείς Ιεράρχες, ο νόμος της αγάπης, της ισότητας, της ελευθερίας και της ειρήνης, δεν έχει τίποτε το κοινό με το νόμο των ισχυρών κάθε εποχής. Η Παιδεία, σύμφωνα με τη διδασκαλία τους, αποτελεί δρόμο απελευθέρωσης προσωπικής και κοινωνικής και το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να σέβεται την ιδιαιτερότητα του προσώπου του μαθητή, να βρίσκεται στην υπηρεσία του, να καλλιεργεί και να θεραπεύει τη δίψα του για μάθηση. Ο στόχος πρέπει να είναι η κατά πρόσωπο καλλιέργεια και όχι το κατά κεφαλήν εισόδημα. Η αγάπη και όχι η αναγκαιότητα».

ΠΗΓΗ

Σχόλια