Εμπλέκουν τον Οτσαλάν ως μέλος της..."Εργκενεκόν"!


Ερώτηση προς το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, τη γενική ασφάλεια και την υπηρεσία μυστικών πληροφοριών (ΜΙΤ) θα απευθύνει τουρκικό δικαστήριο για το αν η κουρδική οργάνωση ΡΚΚ έχει ιδρυθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) και το αν ο ηγέτης του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν είναι μέρος της παρακρατικής οργάνωσης «Εργκενεκόν».

Την απόφαση έλαβε το Ειδικό Δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση του παρακράτους, υπόθεσης γνωστής ως "Εργκενεκόν". Η δίκη ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο. Έκτοτε, αρκετές φορές έχει αναφερθεί το όνομα του Οτσαλάν, είτε στα κατηγορητήρια είτε από πλευράς κατηγορουμένων.

Ένας από τους κατηγορούμενος, ο Μεχμέτ Ζεκεριγιά Όζτουρκ, κατά τη χτεσινή ακροαματική διαδικασία, ζήτησε από το δικαστήριο να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Κιοκσάλ Σένγκιουν ανακοίνωσε στη συνέχεια την απόφαση του δικαστηρίου να απευθυνθούν τα ερωτήματα αυτά προς τις ένοπλες δυνάμεις, την ασφάλεια και τη ΜΙΤ. Τα περί παρακρατικής διάστασης του Οτζαλάν, καθώς επίσης και τα περί σχέσεών του με τη ΜΙΤ, έχουν ακουστεί και στο παρελθόν υπό μορφή ισχυρισμών. Έναν από αυτούς, τον είχε διατυπώσει ο αδελφός του δημοσιογράφου Ουγούρ Μουμτζού, Τζεϊχάν, μερικές μέρες μετά τη δολοφονία του αδελφού του, στις 24 Ιανουαρίου 1993.


H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ FOREIGN PRESS

Σχόλια