Εκλογές 2009 Τα κόμματα που συμμετέχουν

Μεταξύ σοβαρού και αστείου κινούνται τα ονόματα αλλά και τα σλόγκαν των πολιτικών σχηματισμών που κατέθεσαν αίτηση στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να πάρουν το πράσινο φως για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Πέρα από τα γνωστά, για πολλούς βαρετά ελληνικά πολιτικά κόμματα, μικρότεροι σχηματισμοί, όπως οι Κ.Ο.Τ.Ε.Σ, το Φως-Αλήθεια-Δικαιοσύνη, το Μέλλον Των Ελλήνων, το Χαρίζω Οικόπεδα-Χαρίζω Χρέη-Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος, δίνουν μια διαφορετική πινελιά στη σοβαροφάνεια του πολιτικού μας συστήματος.




1) Μέλλον των Ελλήνων (Μ.Τ.Ε.) - Υπηρέτες του Ελληνικού Λαού (Υ.Τ.Ε.Λ.) (Ν. Σκοπελίτης)
Για το «Μέλλον Των Ελλήνων» δεν έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες. Ωστόσο, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, θα είναι δυσοίωνο. Όσο για τους «Υπηρέτες Του Ελληνικού Λαού», όταν τους βρείτε, στείλτε κανέναν κι από ‘δώ.

Οι αφίσες πέντε μικρών κομμάτων: Ο ρομαντισμός της Αθηναικής Δημοκρατίας, το χιούμορ με τις... κότες, η... παραδοσιακή άκρα δεξιά, ο Πρόεδρος και γεύση από τροτσικστές

2) Φως - Αλήθεια - Δικαιοσύνη (Κ. Μελισσουργός)
Για το εν λόγω κόμμα δεν υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα στοιχεία. Το «Φως-Αλήθεια-Δικαιοσύνη» (κατά το Φως-Νερό-Τηλέφωνο) σίγουρα διαθέτει χιούμορ. Ελπίζουμε και κάτι παραπάνω.

3) Φίλοι του Ανθρώπου (Κ. Σταμούλης)
Οι «Φίλοι Του Ανθρώπου» ζητούν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών με συνθηματάκια και εύκολα σλόγκαν, με ιδιαίτερο χιούμορ, αρκετές φορές «μαύρο», όπως π.χ.: «Δώστε μας την ψήφο σας, γιατί υπάρχουν τρόποι, τζιβάνες να εξάγουμε σε όλη τη Ευρώπη»… Το κόμμα του Κ. Σταμούλη αυτοχαρακτηρίζεται ως «ένα πολιτιστικό αίθριο για όσους δεν θέλουν πολιτική στέγη». Προφανώς δεν έχουν πάρει χαμπάρι το χαμό που γίνεται με τους αίθριους και τους ημιυπαίθριους.

4) Νέα Ελληνική Δημοκρατία (Ν. Λάσκος)
Εκμεταλλευόμενος προφανώς τη σοβαρότητα και την αφοσίωση με την οποία αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες την κάλπη, σου λέει «βάλε ένα ελληνική ανάμεσα στο Νέα Δημοκρατία, μπας και πιάσουμε τους αφηρημένους».

5) Παλαιά Δημοκρατία (Α. Δασκαλόπουλος)
Το αντίστροφο του προηγούμενου κόμματος. Η νέα και η παλαιά, η παλιά και η νέα… Δημοκρατία (;)

6) Δημοκρατικοί (Μ. Μελετόπουλος)
(www.dimokratikoi.gr)
«Το κόμμα των πολιτών» ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2009. Με κύριο σκοπό τον ριζικό διαχωρισμό των εξουσιών, την εξάλειψη του πελατειακού συστήματος, την κατάργηση της οικογενειοκρατίας και την άμεση συμμετοχή των πολιτών στη διακυβέρνηση της χώρας, οι «Δημοκρατικοί» ζητούν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στο μέλλον της Ελλάδας. Πρώην βουλευτές ή υπουργοί, αργόσχολοι και όσοι ευθύνονται για την κατάντια της χώρας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν θέση στους «Δημοκρατικούς». Πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες αποτελούν την κορυφή του κόμματος. Να θυμίσουμε μόνο πως και οι 300 της Βουλής κάπου -κάπως- κάποτε, κάτι επαγγέλονταν.

7) Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (Γ. Κόκκας)
(www.ear-hellas.gr)
Ή αλλιώς το κόμμα που εμπνέεται από τον ευρωπαϊκό διαφωτισμό και αν εκλεγεί θα στείλει φαντάρους τις γυναίκες! «Ουδείς πολίτης αυτής της χώρας θα φοιτά σε πανεπιστημιακό ή άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα, αν πρώτα δεν έχει εκπληρώσει την οπλιτική του θητεία. Άντρες και γυναίκες θα υπηρετούν την πατρίδα ισάξια και ισόνομα», γράφει το «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας» στην ιστοσελίδα του. Πέρα από τις γυναίκες στο Στρατό, το εν λόγω κόμμα θέλει να ασχοληθεί με την προστασία της ελληνικής γλώσσας, τη διδασκαλία της ελληνικής φιλοσοφίας, την προώθηση των αρχαιολογικών ανασκαφών, το χωρισμό εκκλησίας και κράτους. Α, και τις κουτσομπολίστικες εκπομπές. Θα απαιτήσουν να υπάρχουν άλλες τόσες επιμορφωτικές…

8) Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης)
(www.enosikentroon.gr)
Το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, με σήμα το ουράνιο τόξο, αποτελεί «τη φυσιολογική στέγη όλων των δημοκρατικών Ελλήνων, που με
σωφροσύνη σταθμίζουν τις ευθύνες τους για το προπύργιο της νεολαίας για την εξάλειψη της οικογενειοκρατίας, την εδραίωση Κράτους
Δικαίου και την αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης στις σχέσεις κράτους και λαού». Οι γνωστές κατάρες («να πεθάνετε», «τον καρκίνο να βγάλετε» κτλ) που ρίχνει σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και τους υποστηρικτές τους, έχουν μείνει στην ιστορία.


Πολλή οικολογία... Και Δημοσθένης Βεργής επί τω έργω
9) Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι (Δ. Βεργής)
(www.ecologists.gr)
Θεωρώντας σχεδόν βέβαιο ότι θα τον μπερδέψουν με τους «Οικολόγους Πράσινους» και ίσως πάρει κάποιες ψήφους παραπάνω, ο αρχηγός του κόμματος επέλεξε να βάλει πρώτα το όνομά του και στη συνέχεια το όνομα του πολιτικού του σχηματισμού. Με διάφορα σόου στους δρόμους της Ελλάδας (με τελευταία την εμφάνισή του με τα πρόβατα στην πλατεία Κολωνακίου λόγω ευρωεκλογών), ο Δημοσθένης Βεργής παλεύει για το περιβάλλον, ζει και αναπνέει για να «ρίξει» τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

10) Οικολόγοι Ελλάδας - Κ. Παπανικόλας - Πολιτική Κάθαρση (Κ. Παπανικόλας)
(www.oikologoi.gr)
«Η Ελλάδα για τους Έλληνες», είναι το βασικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας των «Οικολόγων της Ελλάδας», δηλαδή του γνωστού Παπανικόλα και των συνεργατών του στον τηλεοπτικό σταθμό Τηλεφώς. Μάλιστα, ο πρόεδρος -συγγνώμη, γενικός υπεύθυνος- αποφάσισε να συνεργαστεί με τον άλλο πρόεδρο (Γ. Καρατζαφέρη) προκειμένου να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του πνεύματος της οικολογίας στη Βουλή των Ελλήνων. Το είπε ο Καρατζαφέρης: «Το “Ο” του ΛΑΟΣ θα μπορούσε κάλλιστα να σημαίνει εκτός από Ορθοδοξία και Οικολογία».

11) Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης)
Ο πρόεδρος του «Παναγροτικού Εργατικού Κινήματος», Μιλτιάδης Τζαλαζίδης -αγροτοεργάτης Μακεδόνας πολιτικός- στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με την «Ένωση Κεντρώων» και είχε κατέβει ως υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση. Γι’ αυτό «τρελάθηκε» και τώρα μοιράζει οικόπεδα και χρέη.

12) Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση (Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.) (Ν. Λούβρος)
(www.kotes-kotes.blogspot.com)
(www.boozecooperativa.com/kotes.php)
Ένα κόμμα που προτάσσει αυτό που εν τέλει πουλάνε όλοι: φούμαρα! Οι Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. του Νίκου Λούβρου, κατοχυρώθηκαν στον Άρειο Πάγο μια ημέρα πριν την απαγόρευση του καπνίσματος και αποτελούνται αποκλειστικά από καπνιστές, που θεωρούν εαυτούς θύματα: «Η πολιτική ορθότητα θέλει να μεταμορφώσει τους μη καπνιστές σε αντικαπνιστές: σε μισαλλόδοξους φορείς αστυνόμευσης και καταστολής της διαφορετικότητας, σωφρονισμού όσων αποκλίνουν από τον "ίσιο δρόμο" της πολιτικής ορθότητας.»

13) Πού είσαι Παπαδόπουλε - Κόμμα Ελλήνων Αλλοδαπών - Τρομοκρατείστε τους Τρομοκράτες (χωρίς αρχηγό ή διοικούσα επιτροπή)
Κατόπιν αίτησης στον Άρειο Πάγο, χωρίς να έχει οριστεί αρχηγός ή διοικούσα επιτροπή, το κόμμα που κάνει μνεία στον Παπαδόπουλο και στους τρομοκράτες θέλει να κατέβει στις εκλογές. Τελεία.

14) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.) (Ν. Κολίτσης)
Η αλήθεια είναι ότι το όνομα του κόμματος μας κίνησε την περιέργεια. Εμείς με τη σειρά μας κινήσαμε γη και ουρανό, αλλά περισσότερες πληροφορίες δεν βρήκαμε.

15) Κοινωνία (Εμμ. Βολουδάκης)
(www.koinwnia.com)
Η πολιτική παράταξη των συνεχιστών του Καπ
Το κόμμα των συνεχιστών του Καποδίστρια με οδηγό την ορθόδοξη εκκλησία!
οδίστρια, με οδηγό την Ορθόδοξη Εκκλησία συνέστησε το κόμμα «Κοινωνία», τον Μάρτιο του 2008.Δεν ζητά την ψήφο των πολιτών αλλά των ενοριών. Βασικός λόγος της δημιουργίας του ήταν η απογοήτευση που σκορπίζουν τα υπάρχοντα κόμματα και έτσι ο πρόεδρός του Εμμ. Βολουδάκης είπε να φτιάξει την «Κοινωνία» που ζητά: να μην διαχωριστεί το κράτος από την εκκλησία, υποστηρίζει ότι δεν ανήκουμε στη Δύση αλλά στην Ανατολή και πιο συγκεκριμένα στην ορθόδοξη Ρωσία. Κάπου εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι ο πρόεδρος έχει σπουδάσει τη «σύγχρονη επιστήμη της εποχής», την πληροφορική και έχει παντρευτεί μαθηματικό…

Τα υπόλοιπα κόμματα που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009:


-Νέα Δημοκρατία
(Κ. Καραμανλής)
(www.nd.gr)

-Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) (Γ. Παπανδρέου)
(www.pasok.gr)

-Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α. Παπαρήγα)
(www.kke.gr)

-Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) (Α. Τσίπρας)
(www.syriza.gr)

-Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) (Γ. Καρατζαφέρης)
(www.laos.gr)

-Οικολόγοι Πράσινοι (εκτελεστική επιτροπή, Ε. Ζώτου, Α. Λεμπέση, Ν. Χρυσόγελος, Ιωάννα Κοντούλη, Ι. Παρασκευόπουλος, Μιχ. Πετράκος)
(www.ecogreens.gr)

-Μαρξιστικό - Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (Μ-Λ ΚΚΕ) (Αν. Παπαδόπουλος, Π. Κουφοβασίλης)
(www.m-lkke.gr)

- Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό) (ΚΚΕ Μ-Λ) (Γ. Κωνσταντόπουλος, Σ. Αγκούτογλου, Β. Σαμαράς, Η. Καμαρέτσος)
(www.kkeml.gr)

-Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές) (Σαμπετάι Μάτσας, Σάββας Μιχαήλ)
(www.eek.gr)

-Δημοκρατική Αναγέννηση (Σ. Παπαθεμελής)
(www.danagennisi.eu)

-Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος)
(www.xryshaygh.wordpress.com)

-ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (διοικούσα επιτροπή: Γ. Ζαφειρόπουλος, Δ. Γουρνάς)
(www.oakke.gr)

-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) (διοικούσα επιτροπή 12 ατόμων)
(www.antarsya.org)

http://www.zougla.gr

Σχόλια