Στη στενή ο μουσουλμάνος κατάσκοπος

Προφυλακίστηκε, με σύμφωνη γνώμη του τακτικού ανακριτή Αλεξανδρούπολης και του εισαγγελέα, ο 30χρονος μουσουλμάνος ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Κυριακή μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, της αστυνομίας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Σαμοθράκη, με την κατηγορία ότι φωτογράφιζε συστηματικά χωρίς λόγο στρατόπεδα και κοινωφελείς εγκαταστάσεις της περιοχής του Έβρου.Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, που σχηματίστηκε από την εισαγγελία Αλεξανδρούπολης, τον 30χρονο εντόπισε στρατιώτης την ώρα που φωτογράφιζε στρατόπεδο στη Σαμοθράκη.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε αργότερα στο φωτογραφείο που διατηρεί στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερες από 600 φωτογραφίες που απεικονίζουν στρατόπεδα, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες κρατικές εγκαταστάσεις σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Θράκη, τις οποίες στη συνέχεια παρέδιδε σε δύο άτομα, που όπως υποστήριξε δεν γνωρίζει ποιοι είναι.
Στο σπίτι του δράστη, ο οποίος ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι αναλάμβανε «ειδικές αποστολές» για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, βρέθηκαν και έγγραφα με δρομολόγια πολεμικών πλοίων. Σε βάρος του 30χρονου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Γιάννης Μπάρκας, μιλώντας στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ισχυρίστηκε ότι οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή του πελάτη του δεν είναι απόρρητες και ως εκ τούτου, δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κατασκοπείας.

http://www.zougla.gr/

Σχόλια