Ο Δήμος Μεγαλόπολης σε διεθνές φόρουμ αυτοδιοίκησης

Ο Δήμος Μεγαλόπολης θα μετάσχει στο Διεθνές Φόρουμ Αυτοδιοίκησης Νοτιοανατολικής Ευρώπης, οι 4ήμερες εργασίες του οποίου θα διεξαχθούν μεταξύ 18 και 21 Ιουνίου, στην Αγριά του Βόλου.
Η σχετική συζήτηση έγινε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, όπου διευκρινίστηκε ότι το Φόρουμ -στο οποίο θα μετάσχουν εκπρόσωποι ΟΤΑ, νομαρχιακών και περιφερειακών αυτοδιοικήσεων από συνολικά 19 χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης- διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ).
Το Φόρουμ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Οι εργασίες του καλύπτουν έξι θεματικές ενότητες,
α)ηλεκτρονική διακυβέρνηση, σύγχρονες μορφές δικτύωσης της αυτοδιοίκησης,
β) κοινωνικό κράτος, μετανάστευση, απασχόληση,
γ) επιχειρηματικότητα και καινοτομία,
δ) ενεργειακές αναπτυξιακές πολιτικές στο τοπικό και περιφερειακό επίπεδο,
ε) περιβάλλον σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και φυσικές καταστροφές,
στ) εναλλακτικός τουρισμός, πολιτιστική συνεργασία πόλεων και περιφερειών.
Στο Φόρουμ συμμετέχουν -με ολόκληρη την επικράτεια- οι
Αλβανία, Αυστρία (Ε.Ε.), Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία (Ε.Ε.), Ελλάδα (Ε.Ε.), Κύπρος (Ε.Ε.), Κροατία, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ουγγαρία (Ε.Ε.), ΠΓΔΜ, Ρουμανία (Ε.Ε.), Σερβία (Ε.Ε), Σλοβενία (Ε.Ε.) και Σλοβακία (Ε.Ε.).
Επιπλέον μετέχουν η Ιταλία και η Ουκρανία, εκπροσωπούμενες με συγκεκριμένες περιφέρειες, καθώς επίσης η Ρωσία και η Τουρκία, στο πλαίσιο που προβλέπεται από τον επιστημονικό σχεδιασμό του ΕΟΣΣ.
Β.Γ.Μ.

http://www.eleftherianews.gr

Σχόλια