ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ‏

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ 24-6-2009

Η ανανέωση της πρώτης θητείας Ζησιμόπουλου. Η δεύτερη ταραχώδης θητεία. Τά γεγονότα και πρακτικές που συνδέθηκαν με αυτή. Η απεργία πείνας. Η παράταση πού έγινε όταν ήταν πλέον ιδιώτης. Η επιμονή της πολιτείας ακόμα και παράνομα να τον διατηρήσει επικεφαλής της.Τον Γενάρη τού 2006, άρχιζε με Πράξη τού Υπουργικού Συμβουλίου η δεύτερη θητεία τού Σπύρου Ζησιμόπουλου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού πού αποδείχτηκε και η πλέον ταραχώδης. Ο πρώην στενός συνεργάτης τού Χρήστου Παπουτσή στις Βρυξέλλες είχε διοριστεί το 2003 από την προηγούμενη κυβέρνηση και το έργο το οποίο είχε να επιδείξει έκτοτε ήταν ανύπαρκτο, όπως αποδεικνύει διαχρονικά η τελευταία θέση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στή διεθνή κατάταξη αποδοτικότητας.
Παρά ταύτα ο πρώην διπλωμάτης διατηρήθηκε στο τιμόνι τηςΑντιμονοπωλιακής Αρχής για μία δεύτερη θητεία και από την κυβέρνηση Καραμανλή,σαν να μην υπήρχαν άλλοι ικανοί και καταρτισμένοι Έλληνες για ή θέση αυτή.Η δεύτερη θητεία τού Σπύρου Ζησιμόπουλου συνδέθηκε μέ τό σκάνδαλο τού καρτέλ τού γάλακτος τό οποίο άρχισε και ολοκληρώθηκε ενώ αυτός ήταν πρόεδρος , με βροχή μηνύσεων σε βάρος του για παρανομίες κατά την άσκηση της προεδρίας του, με δύο μέχρι στιγμής ασκήσεις ποινικών διώξεων σε βάρος του και άλλες να εκκρεμούν,με μνημειώδεις πρακτικές κακοδιοίκησης καταγγελμένες από τούς ίδιους τούς υπαλλήλους της Επιτροπής, μέ καταγγελμένες πρακτικές συγκάλυψης μεγάλων καρτέλ στις οποίες ποτέ δέων δόθηκε απάντηση κλπ.Αποκορύφωμα ,η απεργία πείνας τού μικρομεσαίου Θεόδωρου Τενέζου για πάνω από 4 μήνες μπροστά την Επιτροπή ,σύμβολο αντίστασης στην προστασία των καρτέλ από την κυβέρνηση Καραμανλή αλλά καεί κραυγή απόγνωσης για την καταστροφή του από το καρτέλ τού χάλυβα πού επιμελώς αθωώθηκε από τήν Αρχή αυτή τής προστασίας,υποτίθεται, των αδύναμων πολιτών από τούς οικονομικούς καρχαρίες τού τόπου.Χρειάστηκαν 132 μέρες απεργίας πείνας τού Θ. Τενέζου, 14 μέρες απεργίας πείνας τού γιατρού Γ. Κοσμόπουλου, 2 μέρες απεργίας δίψας 3 απεργών, μία κατάληψη της Επιτροπής, ΜΑΤ, τραυματισμοί πολιτών, σιωπή ΜΜΕ και συνεχιζόμενος αγώνας ζωής και θανάτου για να αποκαλυφθεί μέσα από την κατευθυνόμενη αναξιοπιστία τού μοιραίου προέδρου της Αντιμονοπωλιακής Αρχής το θεμελιώδες πολιτικό πρόβλημα.Οι Έλληνες πολιτικοί διατηρούν τον Σπύρο Ζησιμόπουλο στη θέση αυτή ακόμα καί παρανομώντας! Η παράταση τής θητείας του είναι παράνομη! Γιατί; Ποιοί διαχρονικά έχουν επιβάλει αυτόν των μοναδικό άνθρωπο να ελέγχει την σπουδαιότερη Ανεξάρτητη Αρχή της χώρας, νά επιδίδεται σε απίστευτης βαρβαρότητας πρακτικές σέ βάρος των συμφερόντων των εκατομμυρίων πολιτών και νά προστατεύει τις συμμορίες ετών οικονομικά ισχυρών;Οι πολιτικοί από χθες έχουν στα χέρια τους εξώδικο τού απεργού πείνας πού αποκαλύπτει πλήρως το μεγάλο κεντρικό πολιτικό αυτό σκάνδαλο.Τό παράνομο ανοσιούργημα πού βάζει δυναμίτιδα ατά θεμέλια τής Δημοκρατίας μας.Οι θεσμικοί θεματοφύλακες τής Πολιτείας πρέπει έστω και τώρα να τον απομακρύνουν άμεσα.Και κατόπιν να δώσουν εξηγήσεις τής διαχρονικής επιμονής τους ατόν άνθρωπο αυτό. Για ποιες ιδιότητες καί ικανότητες του τον εμπιστεύτηκαν τόσο πολύ και ποιοι είναι αυτοί άραγε, κύριε πρωθυπουργέ των" δηλώσεων Μπαιρακτάρη";Καιρός να έλθουν στο φως.

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
Ενώπιον Παντός Αρμοδίου Δικαστηρίου και Πάσης Αρχής
Εξώδικη Δήλωση με Πρόσκληση και Διαμαρτυρία
Αναφορά
Κατ΄ άρθρο 10 του Συντάγματος

Του Θεοδώρου Τενέζου του Σωτηρίου , κατοίκου Μοσχάτου Αττικής, Απεργού Πείνας επί των οδών Πατησίων και Κότσικα.

Προς
Τον Νόμιμο Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού
κ. Χ. Χρυσανθάκη
Τον Σπυρίδωνα Ζησιμόπουλο με την ιδιότητα του Τέως Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού και κατά νόσφιση εξουσίας Προέδρου της Επιτροπής
Κοιν :
Γραφείο Πρωθυπουργού
Γραφείο Προέδρου Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
(με την παράκληση να ενημερωθούν τα μέλη)
Γραφείο Υπουργού Ανάπτυξης
Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης
κ. Γεωργίου Βλάχου


Κύριε Χρυσανθάκη,
Απευθυνόμαστε πρωτίστως σε Σας διότι κατά νόμον είστε ο νόμιμος εΠρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σας γνωρίζουμε τα εξής:
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε σε συνάντηση που είχα με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Βλάχο , παρουσία του φίλου και συναγωνιστή Γεωργίου Κοσμοπούλου, στις 15-06-2009 συμφωνήθηκαν τα εξής :
Οι απεργοί παραδίδουν τον φάκελλο των καταγγελιών προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού και νέα στοιχεία στον κ. Υφυπουργό,
Ο κ. Υφυπουργός αποστέλλει αμέσως πρός την Επιτροπή Ανταγωνισμού Αίτηση, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ.1 του Ν.703/77, με την οποία θα ζητά να διερευνηθεί εξ αρχής το σύνολο των καταγγελιών ικανοποιώντας το βασικό αίτημα των απεργών , ο δέ Πρόεδρος της Επιτροπής δίνει εντολή να αρχίσει άμεσα η πλήρης έρευνα με σκοπό την σύνταξη νέας εισήγησης.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής συγκαλεί άμεσα την ολομέλεια της Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν.703/77, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης, η οποία αφορούσε μέρος μόνο της καταγγελίας Θ. Τενέζου, πράγμα νομικά καί πραγματικά απαραίτητο για τη νέα πλήρη έρευνα και τη σύνταξη τής νέας εισήγησης.
Αντί την υλοποίηση των συμφωνηθέντων λάβαμε το υπ΄ αριθμ. 5019/22-6-2009 έγγραφο τού κ. Σπύρου Ζησιμόπουλου.
Με το ως άνω έγγραφο, ο κ. Ζησιμόπουλος, αφού αποσιωπά την ύπαρξη τού υπομνήματος μας της 17-10-2006 διά τού οποίου υποβλήθηκαν τιμολόγια ,πίνακες παράλληλης μεταβολής τιμών χάλυβα κλπ στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν παραβάσεις αρθρ.1 ν.703/77 στο χώρο της αγοράς χάλυβα, όπως και την επανάληψη τής καταγγελίας μας με όλα τα υποβληθέντα στοιχεία της 30-5-2008 τα οποία από τις 17-10- 2006 συνιστούν το σύνολο της καταγγελίας μας, αθετεί κατάφορα την παραπάνω συμφωνία.
Και τούτο διότι :
1. Αρνείται να συγκαλέσει άμεσα την ολομέλεια της Επιτροπής, προκειμένου να λάβει απόφαση ανάκλησης της προηγούμενης απόφασης όπως συμφωνήθηκε.
2. Αναφέρεται σε μία εντολή προς τις Υπηρεσίες μέ αόριστο περιεχόμενο, και όχι με σκοπό την πλήρη διερεύνηση τού συνόλου των καταγγελιών μας και σύνταξη νέας εισήγησης με βάση αυτές , όπως και τό σύνολο των εις χείρας τής επιτροπής στοιχείων όπως συμφωνήθηκε.
Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι ο κ. Σ. Ζησιμόπουλος υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα ενώπιον τού κ. Υπουργού, η δέ τακτική του υπήρξε παρελκυστική και είχε αποκλειστικό σκοπό την εξαπάτηση τόσο υμών όσο και τού κ. Υπουργού προκειμένου απλά να αντιπαρέλθει την συνάντηση.
Λαμβανομένης υπ 'οψιν της κρισιμότητας της υγείας μου ο παράγων χρόνος τονίστηκε και ελήφθη σοβαρά υπ'οψιν κατά τη συμφωνία.
Πλην, όμως ο κ. Σπύρος Ζησιμόπουλος , αντί να πράξει αυτό που έχει υποχρέωση ήτοι να ιδιωτεύσει και όχι να παριστάνει τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού , από τη στιγμή που έχει λήξει η θητεία του, εκείνος μέχρι και την τελευταία στιγμή πολεμά λυσσαλέα τον αγώνα μου αφήνοντας μου υπόνοιες ότι στην συγκεκριμένη θέση δεν βρέθηκε τυχαία και δεν φεύγει γιατί έχει τους λόγους του.
Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία περί όσων λέγω, ότι δηλαδή παραμένει Πρόεδρος της Επιτροπής ο ανωτέρω κύριος με τρόπο που συνιστά εκτροπή της νομιμότητας, σας παραθέτω τα εξής :
Σύμφωνα με το άρθρο 8. παρ. 12 του ν.703/77 «Η Επιτροπή Ανταγωνισμού συνεδριάζει νόμιμα, εφόσον μετέχουν στη συνεδρίαση ο Πρόεδρος ή ο αναπληρωτής του και πέντε (5) τουλάχιστον μέλη και ο Γραμματέας...Τα τμήματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού συνεδριάζουν νόμιμα, εφόσον μετέχουν στη συνεδρίαση ο Προεδρεύων ή ο αναπληρωτής του...».
Σύμφωνα με το άρθρο 7, παρ. 7 το Κανονισμού Λειτουργίας και Διαχείρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΦΕΚ Β΄1890/29-12-2006) «Σε περίπτωση ταυτόχρονου αποκλεισμού του Προέδρου της Επιτροπής και το αναπληρωτή αυτού, στην Ολομέλεια προεδρεύει το αρχαιότερο μέλος της Επιτροπής...»
Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν κατά το διάστημα που έλαβαν χώρα οι επίδικες συνεδριάσεις και διασκέψεις και παραμένει ο κος Χαρ. Χρυσανθάκης δυνάμει της ΥΑ υπ’αριθ. Β3−22Α της 25-1-2006 (ΦΕΚ Β΄ 152/9-2-2006) με την οποία διορίσθηκε στη ως άνω θέση με τριετή θητεία σύμφωνα το άρθρο 1, παρ. 9 και 19 του ν. 2837/2000.
Ο διορισθείς ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Σπυρίδων Ζησιμόπουλος, είχε τοποθετηθεί για δεύτερη, τριετή θητεία, με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 34/28.12.2005 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 6/19-01-2006). Κατά συνέπεια, η θητεία του έληξε στις 19-01-2009.
Με το άρθρο 34, παρ. 1, του ν. 3734/2009, (Φ.Ε.Κ. Α΄ 8/28-01-2009) επεκτάθηκαν οι διατάξεις του άρθρου 3, παρ.2, τελευταίο εδάφιο, του ν. 3051/2002, στον Πρόεδρο και στα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δηλαδή η θητεία τους παρατάθηκε μέχρι τον ορισμό νέων μελών. Σύμφωνα με το άρθρο 42 του ν. 3734/2009, η ισχύς του άρχισε με τη δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλαδή, στις 28-01-2009. Η θητεία του αναπληρωτή Προέδρου των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού έληξε στις 9-2-2009 και, συνεπώς, επεκτάθηκε νόμιμα η θητεία τους, δυνάμει του νέου νόμου που είχε ήδη τεθεί σε ισχύ από τις 28-01-2009, μέχρι τον ορισμό νέων μελών.
Αντίθετα, η θητεία του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπ. Ζησιμόπουλου είχε ήδη λήξει, πριν την δημοσίευση και θέση σε ισχύ της ρητής διάταξης του ν.3734/2009 περί παράτασης της θητείας του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Κατά συνέπεια, ο Σπ. Ζησιμόπουλος έχει παύσει να φέρει την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής και παρανόμως παρίσταται με την ιδιότητα του Προέδρου κατά τις συνεδριάσεις και διασκέψεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού και παρανόμως προεδρεύει της Ολομέλειας της Επιτροπής.
Θα πρέπει κάθε θεσμικό όργανο στο οποίο απευθύνομαι να επαναφέρει στην τάξη τον εκτρεπόμενο κ. Ζησιμόπουλο και να τον απενεργοποιήσει , διότι με τις ενέργειες του θέτει δυναμίτιδα στα θεμέλια των θεσμών της Δημοκρατίας μας.
Κύριε Χρυσανθάκη,
Σας καλώ να ενεργήσετε τάχιστα για την υλοποίηση των συμπεφωνημένων με τον Υφυπουργό κ. Βλάχο, άλλως πέραν των νομίμων ενεργειών , όσων καταφέρω ακόμα να πράξω, θα αναλάβετε και την ευθύνη της περαιτέρω επιβάρυνσης της υγείας μου.
Προς τον κ. Ζησιμόπουλο ,
Σας καλώ να σεβαστείτε την ιδιότητα σας ως τέως Προέδρου της Επιτροπής και να αποχωρήσετε από την θέση την οποία παρανόμως κατέχετε.
Να παύσετε να ενεργείτε σε βάρος των νομίμων συμφερόντων μου.
Άλλως θα στραφώ εναντίον σας με κάθε νόμιμο μέσο.
Με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νομίμως την παρούσα προς ον αύτη απευθύνεται προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας την ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως του.
Επικολλήθηκε ένσημο υπέρ ΤΠΔΑ, 1.15 ευρώ
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
http://tenezos.blogspot.com/
http://www.stopcartel.com/gr/view.php?id=397

Σχόλια