Μηνύματα Προέδρου Δημοκρατίας και πολιτικής ηγεσίας για την 25η Μαρτίου

Μήνυμα κ. Παπούλια

«Είναι ανάγκη όλοι οι Έλληνες να διακηρύξουμε ακόμα μια φορά την προσήλωσή μας στις αξίες και τα ιδανικά, στις αρχές και τα συλλογικά οράματα που διαχρονικά αποτελούν την πολύτιμη παρακαταθήκη μας, ώστε να μετουσιώνουμε και σήμερα την κληρονομιά αυτή σε νοοτροπίες και πρακτικές που υπηρετούν το συλλογικό συμφέρον», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο καθιερωμένο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Μέσα στο ευμετάβλητο και επικίνδυνο αυτό διεθνές περιβάλλον, όλοι οι Έλληνες καλούμαστε να αντιτάξουμε την αφοσίωσή μας στη Δημοκρατία, την πίστη μας στο μέλλον του Ελληνισμού, στο όραμα της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης για μια καλύτερη κοινωνία για όλους»,

Μήνυμα Κ. Καραμανλή

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στο μήνυμά του, αναφέρθηκε στην παγκόσμια οικονομική κρίση και στις δυσάρεστες, όπως είπε, αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν: «Η Ελλάδα, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, βρίσκεται σήμερα σε μια από τις κρισιμότερες καμπές της διαδρομής της από το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Είμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη θύελλα που επιβάλλει δύσκολες, όχι ευχάριστες, αλλά απόλυτα αναγκαίες αποφάσεις. Αποφάσεις για το συλλογικό, το εθνικό καλό», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι η διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού αναδεικνύει διδάγματα, αρχές και αξίες με διαχρονικότητα και αποτελεί οδηγό που κατευθύνει τον τόπο στην πιο ασφαλή έξοδο από την παγκόσμια οικονομική κρίση».

Μήνυμα Γ. Παπανδρέου

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στο μήνυμά του μίλησε για βαθύτατα πολιτική κρίση:

«Η κρίση που πλήττει σήμερα την Ελληνική κοινωνία, είναι κρίση βαθύτατα πολιτική. Είναι κρίση αξιών, είναι κρίση θεσμών, είναι κρίση της ίδιας της Δημοκρατίας μας. Έχει την υπογραφή ενός συστήματος διακυβέρνησης που πρέπει και μπορεί να αλλάξει. Αλλαγή της αντίληψης ότι το κράτος είναι φέουδο των κυβερνώντων. Αλλαγή της λογικής ότι δευτερεύουσα θέση έχει ο άνθρωπος μπροστά στις ανάγκες της αγοράς… η οικονομική κρίση υπάρχει αλλά γίνεται μεγαλύτερη για την πατρίδα μας από την κρίση διακυβέρνησης και την έλλειψη συνεκτικού σχεδίου που θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης».

«Τώρα είναι η ώρα να ξαναβάλουμε τον άνθρωπο στον επίκεντρο της πολιτικής. Να πιστέψουμε στη δύναμη του Ελληνισμού να μεγαλουργεί, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, όταν υπάρχει όραμα, συγκροτημένο σχέδιο, αποφασισμένη και ειλικρινής ηγεσία» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «το μήνυμα του μεγάλου απελευθερωτικού αγώνα, σηματοδοτεί τον δρόμο, φωτίζει τις δυνατότητές μας που πάντα με κοινούς στόχους και οράματα πετυχαίναμε ως Έλληνες».

Μήνυμα ΣΥΝ

Από το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εξεδόθη ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού για την αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα - διαχρονικής σημασίας - για τις δυνατότητες των λαών, ανεξάρτητα από τους συσχετισμούς δύναμης, να επιβάλουν τη θέλησή τους.
… Στη διεθνή σκηνή επικρατεί ο πόλεμος και η επιχειρούμενη αλλαγή συνόρων, αλλά και γενικευμένη περιβαλλοντική ανισορροπία, σε συνδυασμό με τη διατροφική κρίση, γεγονότα που έρχονται να σφραγίσουν το αδιέξοδο του πλανήτη μας.

Ο ΣΥΝ καλεί όλους τους έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τη νεολαία να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την αλλαγή των συσχετισμών. Ο αγώνας για την ανεξαρτησία, ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη είναι πάντα επίκαιρος».

Μήνυμα Γ. Καρατζαφέρη

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης απήθυνε στον ελληνικό λαό το ακόλουθο μήνυμα: «Να 'τανε ξανά το 21 άλλη μια φορά. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά στα 188 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία ο τόπος χρειάζεται να μπολιαστεί από το πνεύμα εκείνης της εποχής. Νέος Δυνάστης, η Νέα Τάξη Πραγμάτων και τα καμώματά της. Η υποδούλωση, τότε δια των όπλων, σήμερα δια των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους. Πόσο επίκαιρος αλήθεια γίνεται ο λόγος του Ρήγα Φεραίου, «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».

Από http://www.zougla.gr

Σχόλια