Κονδύλια 13,5 εκ. για τηλεμετρητές

Πηγή: Express.gr 29/03/09-08:49

ΣE 13,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που θα λάβει η ΔΕΗ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) του Yπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να προχωρήσει στην προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρητών κατανάλωσης ενέργειας.
Το σχετικό πρόγραμμα που εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό του Yπουργείου Ανάπτυξης αλλά και της ΔΕΗ για την προώθηση της έννοιας της εξοικονόμησης ενέργειας μέσω της παροχής και κινήτρων προς τους τελικούς καταναλωτές, έχει ήδη προκηρυχθεί από την Ειδική Γραμματεία Ανταγωνιστικότητας του Yπουργείου Ανάπτυξης. Η ΔΕΗ καλείται να προχωρήσει στην προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρητών σε όλη τη χώρα, ενώ ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιλεξιμότητας των σχετικών δαπανών έχει οριστεί
η 31η Δεκεμβρίου 2015. Πρέπει να σημειωθεί ότι για την εφαρμογή του συστήματος της παροχής κινήτρων στους καταναλωτές για εξοικονόμηση επιβάλλεται η αντικατάσταση του συνόλου των μετρητών της ΔΕΗ, που υπολογίζονται σε περίπου 7,5 εκατ.

Το κόστος ανά μετρητή υπολογίζεται σε 70 ευρώ και έχουν δεσμευθεί στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ 23 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων τα 13,5 εκατ. ευρώ που προκηρύχθηκαν) προκειμένου να επιδοτηθεί η σταδιακή αντικατάστασή τους σε διάστημα επτά ετών. Το πρόγραμμα προβλέπει την εγκατάσταση τηλεμετρητών σε καταναλωτές χαμηλής τάσης με στόχο την ορθολογική εκμετάλλευση του δικτύου και τη διαχείριση της ζήτησης ώστε να εξασφαλίζονται απρόσκοπτη τροφοδότηση με ηλεκτρισμό, ασφάλεια τροφοδότησης και αύξηση της ευστάθειας του συστήματος. Παράλληλα, μέσω του συστήματος τηλεμέτρησης επιδιώκεται η εξοικονόμηση ενέργειας και βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας καθώς και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για εκσυγχρονισμό και η βελτίωση της ασφάλειας των ενεργειακών δικτύων.

Από http://agiosdim.blogspot.com/

Σχόλια