Απορρυματα

Αγαπητοί φιλοι
Γιατι λοιπον καποιοι θελουν να μαζεψουν τα επομενα χρόνια πολλα δεματα με σκουπιδια αποθηκευμενα;
Ειναι για μενα καθαρό πώς μεσα στην λογική της ιδιωτικής κονόμας τα σκουπίδια γίνονται ενα νεο Ελντοραντο για επιδοξους επιχειρηματίες.
Οι βιομηχανικες μοναδες πυρόλησης θα γίνουν για να βγαλουν λεφτα αρα θα πρεπει να ριξουν το κοστος.
Ξερουμε πως γινεται αυτο.Χαμηλά μεροκαματα ωρομίσθιων ,να μην αλλαζουν συχνά τα φίλτρα, να μην γίνονται υγειονομικοι ελεγχοι, να διαρεουν στο περιβάλλον τοξικά.
Αυτα δηλαδή που γινονται παντου στον κοσμο του κέρδους ,του καπιταλισμού.
ΑΛΛΑ τα ιδιωτικα εργοστασια πυρολησης για να ειναι κερδοφόρα χρειάζονται και κατι αλλο.ΠΟΛΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
Τα ιδιωτικά εργοστασια πυρολησης που καποιοι ετοιμαζουν ειναι ανταγωνιστικά της ανακύκλωσης.
Οσο πετυχαίνει η ανακύκλωση τοσο θα τους κοβεται δουλειά.
Γι αυτο εκεινοι που τα σχεδιαζουν
1.Σαμποταρουν την ανακυκλωση η της δινουν διακοσμητικό φολκλορικο χαρακτήρα και
2.Φροντιζουν να μαζέψουν σε χωρους αποθηκευσης τα επομενα χρόνια την μαγιά ,τα σκουπίδια που ειναι απαραιτητα, για να βάλουν μπρός τα εργοστασια τους.
Η δεματοποιηση -αποθηκευση ειναι πολιτκά οικονομικα σχεδιασμένη για να εξυπηρετηση αυτο το στόχο.
Οι δημαρχοι πεφτουν στην λουμπα του αδιεξοδου που δεν ειναι καθολου τετοιο ειναι στην παραγματικοτητα η διεξοδος που μας οδηγουν σαν τα προβατα οικονομικοι σχεδιασμοί.
Οταν η Ευρωπαικη Ενωση βαζει προστιμα και κανεις δεν κανει τιποτα μεχρι την τ ελευταια στιγμη, τοτε ολοι σηκώνουν τους ωμους και λενε “δικιο εχεις αλλα τι να κανουμε θες να καιγωνται τα σκουπιδια στις χωματερες; “
Οχι βεβαια.
Αλλα δεν θελουμε στη θεση των χωματερων να χτισουμε μια βιομηχανια που θα ειναι βιωσιμη μονο και αν παραγουμε ολο και περισσότερα σκουπίδια.
Θα μπορουσαμε να συζητησουμε για ενα κρατικο εργοστασιο πυρολησης (που θα εμπαινε μεσα οικονομικά) και στο οποιο θα κατελειγαν ολο και λιγότερα απορριμματα, οσα δηλαδή θα περισευαν απο την αυξανομενη ανακύκλωση (αλλα και μειωση της δημιουργείας απορριμματων) ;
Ξανα και ξανα τονιζουμε πως τα σκουπίδια ειναι ΠΟΛΥ ακριβά αν συνυπολογισουμε το περιβαλλοντικό κοστος που τωρα κανεις δεν λογαριάζει.Η παραγωγη σκουπίδιων πρεπει να ΜΕΙΩΘΕΙ αμεσα.
Ειναι (με τετοιες προυποθεσεις) μια λύση η πυροληση μαζί με την υγειονομική ταφή;
Αυτη θα μπορουσε να ειναι μια συζήτηση που θα ξεκινουσε ΑΦΟΥ οι τοπικοι αρχοντες μας πεισουν με πραξεις και εντατικά πως ο κύριος αξονας δρασης ειναι η ανακυκλωση στην πηγη και η μειωση του ογκου των απορριμματων με διαφορα μετρα. Μεχρι τοτε κατι αλλο σχεδιαζεται.
Και αυτο δεν σημαινει απο τον καθε δημαρχο ξεχωριστα.Ο σχεδιασμός ειναι κεντρικός απλα εκμεταλευεται την γνωστη αναβλητικ’ότητα και ανοργανωσιά που υπαρχει σε ολους τους τομείς του δημοσιου
http://www.sikam.wordpress.com/
Από email

Σχόλια