Διαβάστε αυτό το δελτίο τύπου...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ‏

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Καλλικράτης» ένας νέος Εφιάλτης για τους εργαζόμενους.

Δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο «Καλλικράτης», το οποίο όπως και με παλιότερη ανακοίνωσή μας τονίζαμε κινείται σε μια νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση, ακόμη περισσότερου περιορισμού των κοινωνικών υποχρεώσεων του κράτους και εκχώρηση των πάντων στους ιδιώτες.
Απομακρύνουν ακόμη περισσότερο την τοπική εξουσία απ’ όποια δυνατότητα λαϊκού ελέγχου και δημιουργούν Ο.Τ.Α. προέκταση της κρατικής εξουσίας για την εφαρμογή των αντιλαϊκών τους πολιτικών και για την αναπαραγωγή ενός διεφθαρμένου δικομματικού συστήματος εξουσίας.
Οι αλλαγές που φέρνει ο «Καλλικράτης» γίνονται σε μια περίοδο σφαγιασμού των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων και επιφυλάσσουν ένα εφιαλτικό τοπίο για τους εργαζόμενους..
Μέσω του «Καλλικράτη» η κυβέρνηση επιδιώκει να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Δ.Ν.Τ. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε) για την δραστική μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο. Μην επαναπαυόμαστε στις διαβεβαιώσεις ότι το προσωπικό θα μεταφερθεί. Έχουμε μια κυβέρνηση πλήρως υποταγμένη στο Δ.Ν.Τ και την Ε.Ε. που έχουν ήδη εγκατασταθεί στη χώρα μας και πολύ φοβόμαστε ότι ακόμη και για το πόσους υπαλλήλους μπορεί να έχει μια υπηρεσία ή ένας Δήμος θα μπει πλαφόν, αφού βασική της δέσμευση στο Δ.Ν.Τ είναι η μείωση των Δημοσίων Υπαλλήλων.


«Καλλικράτης» σημαίνει:

Απολύσεις 35 - 40 χιλιάδων συμβασιούχων στους Δήμους και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, αφού καμιά σύμβαση δεν θα ανανεωθεί.
Κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας σε Δήμους, Νομαρχίες και Περιφέρειες, μέσω της συγχώνευσης ή κατάργησης Δήμων, υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου.
Απολύσεις ακόμη και μόνιμων αφού όλο το προσωπικό θα μεταφερθεί αρχικά σε προσωποπαγείς θέσεις. Στη συνέχεια θα συσταθούν νέοι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ) με θέσεις που μπορεί να είναι λιγότερες από το προσωπικό που υπηρετεί. Άρα απολύσεις όσων περισσεύουν. Δεν είναι τυχαίο που κορυφαίοι Υπουργοί (Πάγκαλος, Παπακωνσταντίνου) προλειαίνουν το έδαφος λέγοντας ότι μονιμότητα υπάρχει εφόσον υπάρχει θέση, καθώς και ότι προβλέπεται «ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης» για υπερχρεωμένους Ο.Τ.Α., δηλ. για την πλειοψηφία τους.
Θα τεθούν δηλ. υπό επιτήρηση οι Δήμοι για τα έσοδα και τις δαπάνες τους και τα πρώτα θύματά τους θα είναι οι εργαζόμενοι.
Κατάργηση θέσεων και αλλαγή εργασιακής σχέσης για τους εργαζόμενους στα Νομικά Πρόσωπα αφού κάθε Δήμος θα τα συγχωνεύσει υποχρεωτικά ώστε να έχει μόνο δύο εκ των οποίων το ένα θα είναι κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση, εφόσον υπάρχει. Κινδυνεύουν δηλ. κυρίως εργαζόμενοι των βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ κ.λ.π να μεταταχθούν σε δημοτικές επιχειρήσεις.

Ο Προκρούστης με το ψευδώνυμο Καλλικράτης πρέπει να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για να εκφραστεί η οργή και η αγανάκτησή μας και για τα σκληρά αντεργατικά - αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης και η λύση είναι μία:

Να ξεσηκωθούμε ΤΩΡΑ. Να τους σταματήσουμε ΤΩΡΑ, γιατί αύριο θα είναι ΑΡΓΑ.
Να γίνουμε λοιπόν εμείς ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 6937 - 052880 ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39, ΤΡΙΠΟΛΗ 22100

Σχόλια