Απόφαση ΓΣ εργαζόμενων στην επιχείρηση Recycling South East LTD

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 Τρίπολη 17/06/2019 

 Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 η εργοδοσία της επιχείρησης Recycling South East LTD ανακοίνωσε στους εργαζόμενους την πρόθεσή της να λάβει μέτρα με σκοπό να μειώσει το κόστος παραγωγής της, επικαλούμενη οικονομική αδυναμία στην κάλυψη των υποχρεώσεών της. Η πρόταση της επιχείρησης ήταν ή απολύσεις ή τροποποίηση συμβάσεων σε 6ωρη εργασία ή εκ περιτροπής εργασία. Η Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων της επιχείρησης μαζί με το σωματείο μας συνεδριάσαμε και αποφασίσαμε: 
1. Οι εργαζόμενοι δεν θεωρούμε ότι αποτελούμε κόστος, γιατί είμαστε αυτοί που παράγουμε το κέρδος που καρπώνονται οι εργοδότες.
 2. Δεν θα μπούμε σε διαδικασία να διαλέξουμε με πιο τρόπο θα απεμπολήσουμε τα δικαιώματά μας που έχουν κατακτηθεί με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες.
 3. Διεκδικούμε να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας με 5ήμερη και 8ωρη εργασία.
 4. Απαιτούμε να βελτιωθούν οι απαράδεκτες συνθήκες υγείας και ασφάλειας της εργασίας μας

 Σε κάθε περίπτωση θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας με κάθε τρόπο. Καλούμε τους εργαζόμενους και στα άλλα εργοστάσια του ίδιου εργοδότη να πάρουν αποφάσεις στήριξης του αγώνα μας. 

Να συντονίσουμε τις κινήσεις μας από δω και μπρος. 
Καλούμε τα υπόλοιπα σωματεία του νομού και όλους τους φορείς της περιοχής να στηρίξουν και να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας. 

Σχόλια