ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αρ. Πρ. 816 Αθήνα, 14 Ιούνη 2019

 ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 13 ΙΟΥΝΗ 2019 

Μαζικά συμμετείχαν οι μεταλλωρύχοι, λιγνιτωρύχοι, λατόμοι στην χθεσινή Πανελλαδική 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ το ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ). Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση με την αγωνιστική συγκέντρωση μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας στην είσοδο του οποίου αναρτήθηκε πανό και οι απεργοί που συμμετείχαν από τα σωματεία της Αθήνας (ΛΑΡΚΟ, ΙΓΜΕ) ΑΠΑΊΤΗΣΑΝ μαζί με όλους τους συναδέλφους των μεταλλείων, να εφαρμοσθεί παντού και πλήρως η ισχύουσα κλαδική ΣΣΕ, να σταματήσουν οι εργοδότες (ΣΜΕ) όλες τις ενέργειες αμφισβήτησης της ΚΛΑΔΙΚΉΣ ΣΣΕ και να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις για να υπογραφεί νέα ικανοποιητική ΣΣΕ. 

Το Προεδρείο της ΟΜΕ μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΚΑ έκαναν παράσταση στον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Α. Νεφελούδη διαμαρτυρόμενοι για καθυστέρησεις στον έλεγχο από το ΣΕΠΕ στα μεταλλεία και καταγγέλλοντας την αντεργατική τακτική του ΣΜΕ που είχε προσφύγει στο ΣτΕ εναντίον της απόφασης του Υπουργείου για χαρακτηρισμό της ΣΣΕ ως κλαδικής και κήρυξης της προηγούμενης ΣΣΕ πανελλαδικά εκτελεστής .

 Ο Γεν. Γραμματέας δεσμεύτηκε για ενεργοποίηση του ΣΕΠΕ προκειμένου να γίνει έλεγχος για την εφαρμογή της ισχύουσας ΣΣΕ και άλλες καταγγελίες για θέματα εφαρμογής της νομοθεσίας σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας αλλά και την πραγματοποίηση τριμερών τόσο με την ΔΕΗ (για θέματα εφαρμογής της ΣΣΕ) όσο και με τον ΣΜΕ Για την προώθηση ικανοποιητικής νέας ΣΣΕ. 

Η ΟΜΕ χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στα μεταλλεία και επιφυλάσσεται για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν δεν αποδώσουν οι πολιτικές πρωτοβουλίες.

 ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

 ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΕ 

Σχόλια