Ανακοινώσεις Σωματείων για την αυριανή στάση εργασίας στη ΔΕΗ


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 13/06/2019

 Συνάδελφοι η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας προκήρυξε Πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας διεκδικώντας: 

• Υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας 2019-2021 
 • Την αποτροπή κάθε αντεργατικής εργοδοτικής ενέργειας. 
 • Την Υγιεινή και Ασφάλεια στην εργασία. 
 • Την προστασία του Περιβάλλοντος. 

 Η συμμετοχή όλων μας στην 3ωρη ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13-6-2019, στην αρχή κάθε βάρδιας, είναι απαραίτητη! Παλεύουμε για να διατηρηθεί ο μισθός μας όπως είναι σήμερα στο ορυχείο και για να εφαρμοστεί η ΣΣΕ σωστά και για όλους! 

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

 Επειδή η υπογραφή ΣΣΕ είναι και αίτημα όλου του συνδικαλιστικού κινήματος και αφορά άμεσα την τοπική οικονομία καλέσαμε ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς και τη Δημοτική Αρχή της πόλης μας. 

 Την συμπαράστασή τους μας έχουν ήδη εκφράσει: 

 • Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος Διονύσιος 
 • Ο επόμενος Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ.Χριστογιαννόπουλος Αθανάσιος
 • Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
 • Το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» 
• Το Σωματείο ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ • Το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών ΣΟΣ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 
• Η Ε.Τ.Ε. / ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 

 Η Στάση εργασίας στο εργασιακό χώρο της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Α.Ε ,θα πραγματοποιηθεί ως εξής:
 Α’ ΦΥΛΑΚΗ : Από 23.00 της Τετάρτης 12.6.2019 έως 02.00 της Πέμπτης 13.6.2019 
 Β’ ΦΥΛΑΚΗ : Από 07.00 της Πέμπτης 13.6.2019 έως 10.00 της Πέμπτης 13.6.2019 
Γ΄ ΦΥΛΑΚΗ : Από 15.00 της Πέμπτης 13.6.2019 έως 18.00 της Πέμπτης 13.6.2019 


------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 

 Το σωματείο Χειριστών ΔΕΗ Μεγαλόπολης στηρίζει τις κινητοποιήσεις της ομοσπονδίας Μεταλορίχων Ελλάδος, και κατ' επέκταση και τους συνάδελφους συμβασιούχους οκταμηνίτες για νέα υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

 ο γραμματέας ο πρόεδρος 

 Ασημακόπουλος Κων/νος 
Τσουμπλέκας Ευάγγελος      


------------------------------------------------------------------------

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

 ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 11/06/2019 

 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ

 Το ΔΣ του Σωματείου μας εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την αγωνιστική συμπαράσταση των μελών μας στον Αγώνα της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ και τον σωματείων μελών της στη Μεγαλόπολη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του κλάδου και την επίλυση των υπολοίπων προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί (πληρωμή εργολαβικών, ΑΗΣ, τριετίες, αναδρομικά, υγιεινή και ασφάλεια). Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε) αποτελεί κατάκτηση για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας (οκτάμηνα και εργολαβικούς). Είναι μια ΣΣΕ που πρέπει να υπογραφεί μέσα σε δύσκολες συνθήκες, για να αποτελέσει ένα παράδειγμα για όλους μας πως μέσα από οργανωμένους αγώνες μπορούμε να ελπίζουμε σε κατακτήσεις και δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι με τους οργανωμένους αγώνες τους, σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των εργοδοτών, μπορούν να πετύχουν και να επιβάλουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μέσα στους χώρους εργασίας. 

Καλή δύναμη. 

 ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ 

-----------------------------------------------------------------------

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ 

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 11/06/2019

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ - ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ

 Το σωματείο συνταξιούχων Ο.A.E.E. (Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών) Μεγαλοπόλεως έχοντας επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και ειδικότερα οι 8μηνίτες και οι εργολαβικοί που εργάζονται στα Λιγνιτωρυχεία στον ΑΗΣ και τα Συνεργεία της ΔΕΗ συμπαραστεκόμαστε στην πανελλαδική κινητοποίηση που προκήρυξε η Ομοσπονδίας μεταλλωρύχων Ελλάδος (ΟΜΕ) και τα σωματεία μελών της στη Μεγαλόπολη. Μετά από ενημέρωση που είχαμε από το Σωματείο ενέργειας στη Μεγαλόπολη (ΣΕΕΝΠ) καταγγέλλουμε τον Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), για τη πλήρη αδιαλλαξία του και τα εκβιαστικά διλλήματα, όρους και προαπαιτούμενα, που βάζει στην ΟΜΕ προκειμένου να υπογραφεί νέα Σ.Σ.Ε . Παράλληλα καταγγέλλουμε και τη Διοίκηση της ΔΕΗ – ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ που δεν εφάρμοσε πλήρως και σε ορισμένους χώρους την ισχύουσα ΣΣΕ. Καλούμε όλους τους φορείς να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους και στηρίζουμε τον αγώνα του εργαζόμενων που δουλεύουν με άθλιες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες και απαιτούμε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα τους που αφορούν την: 

• Άμεση υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας 2019-2021 

• Άμεση πληρωμή των εργαζομένων σε ΑΗΣ και ΣΒΟ με την σύμβαση της ΟΜΕ όπως έχει συμβεί και στους εργαζόμενους που εργάζονται στο ορυχείο. 

• Άμεση πληρωμή των εργολαβικών υπάλληλων που εργάζονται σε εργασίες για λογαριασμό της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ. 

• Την πληρωμή των αναδρομικών των μελών του σωματείου ενέργειας (ΣΕΕΝΠ) από την 24 Ιανουαρίου καθώς και των αναδρομικών των μελών του σωματείου μεταλλωρύχων Αρκαδίας και όσων δεν ανήκουν σε κανένα από τα σωματεία από την 20 Φεβρουαρίου που έγινε η επεκτασιμότητα της σύμβασης. 

• Τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας καθώς από τη στιγμή που έφυγαν 250 εργαζόμενοι από το λιγνιτικό κέντρο μετράμε 4 ατυχήματα σε 3 μήνες.

 • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να σταματήσουν οι εργασιακές σχέσεις – γαλέρας με 8μηνα και εργολαβικούς. 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                    Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΔΟΥΜΟΥΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 

-----------------------------------------------------------------------
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Ο ΠΑΝ 
Πολυβίου 68 Μεγαλόπολη
 Αρκαδίας Τ.Κ. 22200 

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μεγαλόπολης εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του στον αγώνα των συμβασιούχων και εργολαβικών εργαζομένων στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την εφαρμογή της. Μεγάλο μέρος των μελών του συλλόγου μας υπάγονται σε αυτή την κατηγορία εργαζομένων και έτσι έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης καταγγέλλουμε τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) για τη στάση του και καλούμε τα μέλη μας να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων!

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 ΚΙΝΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

-----------------------------------------------------------------------

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939
 ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39 ΤΗΛ. 2710 - 222218 22100 ΤΡΙΠΟΛΗ FAX: 2710 - 238755 Email: erkenar@otenet.gr

 Τρίπολη 11-06-2019

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας στηρίζει και συμμετέχει στο δίκαιο αγώνα της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων που εργάζονται σε ιδιαίτερα δύσκολες ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας (μεταλλεία, ορυχεία). Παρ’ ότι ο εξορυκτικός κλάδος στο σύνολό του έχει ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στην διάρκεια της βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης της Ελληνικής οικονομίας, διατήρησε το παραγωγικό του δυναμικό σε υψηλά επίπεδα, με διαρκώς αυξανόμενη εξωστρέφεια (πάνω από 1 δις ευρώ οι εξαγωγές), με ετήσιες επενδύσεις των τελευταίων ετών της τάξεως των 300 εκ ευρώ, βρίσκεται σε κερδοφόρα πορεία και με ρυθμούς ανάπτυξης μεγαλύτερους από εκείνους της Εθνικής Οικονομίας, απαξιώνει το πλέον καθοριστικό παράγοντα της παραγωγικής διαδικασίας που είναι ο εργαζόμενος ο οποίος έχει υποστεί τεράστια απώλεια του βιοτικού επιπέδου και των εργασιακών δικαιωμάτων από τις αντιλαϊκές και αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά των εργοδοτών προς τους μεταλλωρύχους, αλλά και προς τις τοπικές κοινωνίες που εισπράττουν την περιβαλλοντολογική επιβάρυνση, η Ομοσπονδία και οι εργαζόμενοι έχοντας σαν αρχή ότι η αξιοποίηση του Ορυκτού πλούτου πρέπει να γίνεται προς όφελος του λαού θεωρεί ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η εργοδοτική αυθαιρεσία και πρέπει να λάβει την απάντηση που δεν είναι άλλη από την αγωνιστική αντίδραση και των ξεσηκωμό των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι του κλάδου απαντώντας σε όλα τα προηγούμενα και κυρίως στον εμπαιγμό και την εργοδοτική αδιαλλαξία στο θέμα της υπογραφής νέας ικανοποιητικής ΣΣΕ, καθώς και στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους διάφορους χώρους που συνδέονται με την μη εφαρμογή της ήδη υπογραφείσας κλαδικής ΣΣΕ σε ορισμένους χώρους και ειδικότερα σε αυτούς που απασχολούνται συμβασιούχοι και εργολαβικοί, θα συμμετάσχουν μαζικά στην αγωνιστική κινητοποίηση της Πέμπτης 13.06.2019 Οι εργαζόμενοι του κλάδου θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να διασφαλίσουν: • Την αξιοπρεπή διαβίωση μέσα από την υπογραφή νέας ικανοποιητικής ΣΣΕ του κλάδου τους. • Την αποτροπή κάθε αντεργατικής εργοδοτικής ενέργειας. • Την Υγιεινή και Ασφάλεια στην εργασία. • Την προστασία του Περιβάλλοντος.

 ΕΝΩΤΙΚΑ – ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΜΑΧΗΤΙΚΑ Για το Δ.Σ.

-----------------------------------------------------------------------

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ Τρίπολη 11/06/2019 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ Tην προκήρυξη πανελλαδικής 3ωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη 13 Ιούνη σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, προκειμένου να υπογραφεί ΣΣΕ από τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίασή του στις 5 Ιούνη το ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ). Στην περιοχή μας αυτόν τον αγώνα για την υπογραφή ΣΣΕ δίνουν τα σωματεία μέλη της ΟΜΕ στο χώρο της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Α.Ε. Το ΔΣ του Σωματείου μας εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την αγωνιστική συμπαράσταση των μελών μας στον Αγώνα των Μεταλλωρύχων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του κλάδου. Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε) αποτελεί κατάκτηση για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας (οκτάμηνα και εργολαβίες). Είναι μια ΣΣΕ που υπογράφεται μέσα σε δύσκολες συνθήκες, με όλους τους μνημονιακούς νόμους να ισχύουν στο ακέραιο, με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ να είναι σε εξέλιξη, δεδομένα που οξύνουν τον ανταγωνισμό για μεγιστοποίηση του κέρδους με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους (μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση, τρομοκρατία, ατυχήματα κ.ά.). Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη, με τον οργανωμένο αγώνα τους, σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της εργοδοσίας, να πετύχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και μέτρα ασφάλειας και υγείας της εργασίας. Μπροστά οι δικές μας ανάγκες-Όχι τα κέρδη των λίγων 

Σχόλια