Εθνικές εκλογές στις 30 Ιουνιου

Την προκήρυξη εθνικών εκλογών αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οι εκλογές αναμένεται να γίνουν στις 30 Ιουνίου.

 Κατά τις δηλώσεις του από την Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας "σήκωσε το γάντι" που του είχε πετάξει λίγη ώρα νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τον να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
 Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός: «Αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών. Για να είναι τελικά ο ελληνικός λαός αυτός και μόνο αυτός που θα πάρει την οριστική απόφαση: Αν επιθυμεί να συνεχίσουμε με ένα σχέδιο για τη στήριξη των πολλών ή αν επιθυμεί την επιστροφή στα σκοτάδια της λιτότητας, του ΔΝΤ, στο χθες που όλοι και όλες ζήσαμε».

 Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση με νωπή την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Για το καλό του τόπου πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν, αυτή είναι η μόνη καθαρή λύση», ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης.

 Ο ελληνικός λαός μίλησε. Αποδοκίμασε τον κ. Τσίπρα και τις πολιτικές του. Ο κ. Τσίπρας ηττήθηκε και αποδείχτηκε χορηγός της Δεξιάς. Το Κίνημα Αλλαγής ενισχύεται, αποκτά νέα δυναμική στο κέντρο της πολιτικής σκηνής" τόνισε η κυρία Φώφη Γεννηματά, μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος.

 Είναι θετικό ότι το ΚΚΕ παραμένει σταθερή δύναμη για τα λαϊκά συμφέροντα με τάση αναπλήρωσης των δυνάμεών του”, δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

 Στον Realf 97,8 μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, για το εκλογικό αποτέλεσμα και τόνισε ότι τα αποτελέσματα είναι ανάλογα με τη δίωξη που υπέστη το κόμμα του.


Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε: "Το Ποτάμι έχασε στις ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα είναι σαφές και δε χωράνε εξωραϊσμοί. Προφανώς έγιναν λάθη, τα οποία βαραίνουν κυρίως την ηγεσία και πρωτίστως εμένα. Είναι απαραίτητο να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αναστοχαστούμε με νηφαλιότητα.

 Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε ανάρτησή του στο twitter, έγραψε: «Ο ελληνικός Λαός αποφάσισε δημοκρατικά, ευχαριστώ όσους αγωνίστηκαν μαζί μας, εργάστηκα με μόνο γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας, ο Θεός να προστατεύσει την Ελλάδα».

Σχόλια