Ανακοίνωση ΣΕΕΝΠ για Πρωτομαγια 2019

 

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, συμπληρώνονται φέτος 133 από τον ηρωικό εργατικό ξεσηκωμό των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας, ξεσηκωμός που καταπνίγηκε στο αίμα από τη κυβέρνηση και την εργοδοσία.
  Η 1η Μάη δεν είναι αργία είναι απεργία είναι η μέρα της Εργατικής Τάξης. Τιμάμε τους νεκρούς της Τάξης μας, στο Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, τους διακόσιους εκτελεσμένους της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944, τους 40 εκτελεσμένος τη Πρωτομαγιά του 1944 στη Τρίπολη. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, Κοινωνική Ασφάλιση.
              Η Πρωτομαγιά του 2019 είναι λίγες μέρες πριν τις εκλογές για τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, η κυβέρνηση και όλο το σύστημα εξουσίας που στηρίζουν το σύστημα εκμετάλλευσης με την δήθεν αντιπολίτευση που σε όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια είναι μαζί αλλά διαφωνούν στις λέξεις που θα το διατυπώσουν, θα προσπαθήσουν για άλλη μια φορά να αποτρέψουν την εργατική τάξη με τη λογική του μικρότερου κακού του ωχαδερφισμού από δυναμικούς και διεκδικητικούς αγώνες.
         Εργαζόμενη εργαζόμενε απέρριψε τα φτηνά τους ιδεολογήματα και διεκδίκησε αυτό που σου αξίζει, η μισή δουλεία μισή ζωή και τα ψίχουλα που μας μοιράζουν δεν είναι αυτό που μας αξίζει, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κάθε κηφήνα κεφαλαιοκράτη. Απάντησε αγωνιστικά με τη συμμετοχή σου στους διεκδικητικούς αγώνες, οργανώσου στο σωματείο σου.  Προσπέρασε τους εκβιασμούς των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων, την ΕΕ της ανεργίας, της καταστολής, τις δυνάμεις που στηρίζουν το ΝΑΤΟ των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Το σύστημα της εκμετάλλευσης δε μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινο, πιο δίκαιο, δε μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
   Συνδικαλιστική μαφία ΓΣΕΕ και εργατικό κέντρο Αρκαδίας
       Δίπλα στα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό τους, βρίσκεται οργανωμένα, ένας καλοταϊσμένος συνδικαλιστικός μηχανισμός, μια εργατική ελίτ. Αυτή η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ, προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να φέρει μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, μεγαλοδιευθυντές και golden boys, νόθους αντιπροσώπους, να φέρει με φυσική παρουσία την εργοδοσία.
            Τα μνημόνια και όλα τα αντεργατικά μέτρα ιδιαίτερα των τελευταίων ετών, έχουν και τη δική τους υπογραφή. Είναι οι ίδιοι που λένε πως η απεργία έφαγε τα ψωμιά της. Είναι αυτοί που έκλεισαν τα μάτια όταν μπήκε στο γύψο το απεργιακό δικαίωμα, που κάλεσαν τους εργαζόμενους να απεμπολήσουν δικαιώματα στο μισθό και την κοινωνική ασφάλιση, να διαδηλώσουν με τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης.
Δεν έχουν τελειώσει ακόμα την αποστολή τους! Θέλουν τα συνδικάτα μηχανισμούς προώθησης της στρατηγικής των μονοπωλίων, της υπηρέτησης με κάθε τρόπο της ανταγωνιστικότητας, της μείωσης του μισθολογικού κόστους. Να υπηρετούν όλοι οι εργαζόμενοι αυτούς τους στόχους χωρίς αντιδράσεις, να υπάρχει σιγή νεκροταφείου.
   Από κοντά φυσικά και το εργατικό κέντρο Αρκαδίας που για πολλοστή φορά παρανόμως και καταπατώντας κάθε καταστατικό και νόμο  απέρριψε την εγγραφή του ποιο ζωντανού και αναγνωρίσιμου σωματείου στο χώρο του Λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης σωματείου που με την δράση του έχει μια σειρά από επιτυχίες για τους εργαζόμενους σε μια εποχή που μόνο ήττες βλέπαμε.
   Αυτοί οι συγκεκριμένοι κύριοι λοιπόν του εργατικού κέντρου είναι που διαμορφώνουν τους νόθους συσχετισμούς στη ΓΣΕΕ για να ψηφίζει τον κατώτατο μισθό των 512 ευρώ. Είναι οι συνδικαλιστές οι προερχόμενοι από τη Λιγνιτική Μεγαλόπολης οι οποίοι ψηφίζουν κάθε φορά οι οχταμηνίτες να ΜΗΝ παίρνουν τη σύμβαση της ΓΕΝΟΠ. 
          Η εγγύηση, ότι δεν θα τα καταφέρουν τη βρώμικη αυτή δουλειά είναι η αταλάντευτη ταξική γραμμή πάλης, η πάλη για ενότητα των εργατών ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας απέναντι σε εργοδοσία και κράτος, είναι η παρακαταθήκη για να κάνουμε βήματα μπροστά, για ισχυρή οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς για να επιβάλουμε το δίκιο μας.  Καλούμε κάθε σωματείο, τον κάθε εργαζόμενο,  συνταξιούχο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να κρίνει την κατάσταση και να πάρει θέση απέναντι στη συνδικαλιστική μαφία.
          Την 1 Μάη πρέπει να εκφραστεί ένα ταξικό μαχητικό ρεύμα από όλους τους χώρους δουλειάς, σε μία μαζική,  δυναμική  συγκέντρωση στην ΠΛ. ΠΕΤΡΙΝΟΥ 10:30πμ.
Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη!
Εναντία στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Με σωματεία εργατών, όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 10:30πμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Σχόλια