Συνέντευξη για τον βανδαλισμό του Μνημείου για τους εκτελεσμένους από το έκτακτο στρατοδικείο Τρίπολης περιόδου 1947 - 1949

ΤΕ  Αρκαδίας του ΚΚΕ


Εισηγητικό κείμενο στη συνέντευξη :
«Για το βανδαλισμό – βεβήλωση του μνημείου των εκτελεσθέντων στον Άγιο Θανάση»


Τις προηγούμενες μέρες θρασύδειλα φασιστοειδή, με την κάλυψη του σκοταδιού της νύχτας, βεβήλωσαν το  μνημείο που έστησε το ΚΚΕ το 2015  για τους εκτελεσμένους ήρωες του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - ΔΣΕ που καταδικάστηκαν σε θάνατο από το Έκτακτο Στρατοδικείο –θανατοδικείο  της Τρίπολης  και εκτελέστηκαν την περίοδο 1947 – 1949

 Θυμίζουμε ότι  το μνημείο έγινε για να τιμήσει τους εκτελεσμένους μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ με αποφάσεις του έκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης (1947-'49). 
επαναλαμβάνουμε αυτό που είχαμε τονίσει και κατά τα εγκαίνια του μνημείου  ότι όλα τα στοιχεία που το απαρτίζουν  , από την πέτρινη μάντρα μέχρι το βράχο με τα λόγια της ηρωικής δασκάλας Αθηνάς Μπενέκου, έχουν την ιδιαίτερη σημασία τους στο μνημείο . 

Οι βάνδαλοι τα   φασιστοειδή, οι  απόγονοι των συνεργατών κατακτητών Γερμανών και Βουλγάρων, των γερμανοντυμένων  δοσίλογων, μέσα στη νύχτα, βεβήλωσαν και βανδάλισαν το μνημείο . 

Με την πράξη τους επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι δεν μπορούν να ησυχάσουν στην ιδέα ότι το ΚΚΕ εδώ και 100 χρόνια εξακολουθεί να οργανώνει την πάλη του λαού ενάντια στο κεφάλαιο, την πάλη κατά των αφεντικών τους, κατά των καπιταλιστών, στο δρόμο για τη λαϊκή εξουσία  
Τους λέμε λοιπόν   για να το πάρουν απόφαση μια και καλή
  Δεν κάνουμε πίσω, όσο και να βεβηλώνουν τα μνημεία εμείς θα τα ξαναχτίζουμε και θα κάνουμε καλύτερα.
    και 100 φορές να τα σπάσουν, 101 θα τα ξαναφτιάξουμε..

Το μόνο που πετυχαίνουν με αυτές τις ενέργειες  είναι να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο την επιμονή μας να καθαρίσει η κοινωνία από κάθε φασιστοειδές σκουπίδι και καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να παλέψει μαζί μας και μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, ώστε να το πετύχουμε.
Με αφορμή το βανδαλισμό καλούμε τους φορείς της πόλης, της ευρύτερης περιοχής, τα σωματεία,  τους συλλόγους,  τους φορείς της τοπικής διοίκησης να καταδικάσουν τους βανδαλισμούς , να στηρίξουν την προσπάθεια ώστε να υλοποιηθεί το συντομότερο η δημιουργία του πάρκου των αλύγιστων, στον ευρύτερο χώρο του μνημείου.
Οι βανδαλισμοί δυναμώνουν την απόφασή μας  να συνεχίσουμε την προσπάθεια να υλοποιηθεί η δημιουργία του πάρκου θυσίας των αλύγιστων του Μοριά με    την απαλλοτρίωση όλου του χώρου και τη δημιουργία του πάρκου θυσίας των αλύγιστων του Μοριά .
Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν αποφασιστικά και με την ψήφο τους, την μοναδική δύναμη που παλεύει  αταλάντευτα ενάντια στο φασισμό, το ναζισμό, τη ΧΑ, το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τα ψηφοδέλτια της λαϊκής συσπείρωσης στην περιφέρεια και τους δήμους. 
Καλούμε όσους διαμένουν η εργάζονται στην περιοχή να πάρουν πρωτοβουλίες  να περιφρουρήσουν το μνημείο. 
Κλείνοντας να επαναλάβουμε σε όλους τους τόνους για να το πάρουν απόφαση όσοι έχουν στο μυαλό τους σχέδια να σταματήσουν τη δράση μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την ανατροπή του σάπιου συστήματος του καπιταλισμού και την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού
Δεν θα σταματήσουμε Δεν κάνουμε βήμα πίσω, συνεχίζουμε στα χνάρια των ηρώων μας

Σχόλια