Ανακοινωση ΣΕΕΝΠ

.


Μεγαλόπολη        16/02/2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΘΕΜΑ: Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΕΣ
 Συνάδελφοι,
      Στη συνέχεια της ενημέρωσης που σας κάναμε με αφορμή την εγγραφή του Σωματείου μας στην ΟΜΕ και την επίσκεψη  του Προεδρείου της Ομοσπονδίας στους χώρους εργασίας μας στην Μεγαλόπολη σας ενημερώνουμε ότι ήδη το Σωματείο κατέθεσε τις Βεβαιώσεις για τα μέλη του Σωματείου τα οποία θα πρέπει να ενταχθούν ΑΜΕΣΑ στη ΣΣΕ της ΟΜΕ προκειμένου στην επόμενη μισθοδοσία τους να πάρουν τις προβλεπόμενες αυξήσεις αποδοχών.
     Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι για τη παραλαβή των Βεβαιώσεων υπήρξε μια γραφειοκρατική κωλυσιεργία η οποία παρακάμφθηκε με την παρέμβαση της ΟΜΕ και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Γ. Δ/ντής θα επιταχύνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν στη συνάντηση Διοίκησης , ΟΜΕ και Σωματείου. Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση θα πρέπει η Λιγνιτική Μεγαλόπολης να επισημάνει και σε όλους τους εργολάβους την υποχρέωση τους να εφαρμόσουν την ΣΣΕ.
     Ενημερωτικά σας γνωρίζουμε ότι ήδη καταρτίσθηκε το νέο σχέδιο κλαδικής ΣΣΕ που θα προωθηθεί για υπογραφή από τον ΣΜΕ και στα πλαίσια της διεκδίκησης θα προχωρήσουμε σε αναλυτική ενημέρωση για τους νέους στόχους και για τις διαδικασίες διεκδίκησης που σημαίνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου θα πρέπει να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.
     Σε αυτή τη θετική εξέλιξη των διεκδικήσεων μας και παρά τις παραινέσεις της ΟΜΕ για την λειτουργία ενός κλαδικού σωματείου σε κάθε χώρο δουλειάς και την ανάγκη της ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος, η διασπαστική ομάδα που εκ των υστέρων ανακάλυψε την ΣΣΕ της ΟΜΕ, παραπλανώντας τους εργαζόμενους προχώρησε στη πραγματοποίηση ΓΣ με στόχο την δημιουργία ενός ακόμη κλαδικού “σωματείου” όχι τόσο για την ουσιαστική διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα μας που δεν περιορίζονται στην εφαρμογή της ΣΣΕ της ΟΜΕ, αλλά αποσκοπώντας στη πόλωση για τη παραταξιακή διευκόλυνση «συνδικαλιστικών δυνάμεων» των γνωστών-άγνωστων συνδικαλιστών της Λιγνιτικής και του εργατικού κέντρου, που είναι γνωστό ότι δεν έχουν παίξει και το καλύτερο ρόλο στη διεκδίκηση των προβλημάτων οχταμηνιτών και εργολαβικών.
      Εμείς πιστεύουμε στην ΕΝΟΤΗΤΑ του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο και έχουμε αποδείξει στη πράξη ότι ο αγώνας μόνιμων και εποχιακών θα πρέπει να είναι κοινός γιατί το ξεπούλημα της Λιγνιτικής αν και προσωρινά ανεστάλη τίποτε δεν διασφαλίζει το εργασιακό μας μέλλον.     Για αυτό ακολουθώντας και τις παραινέσεις της ΟΜΕ μέχρι την ύστατη στιγμή επιχειρήσαμε καλόπιστα την αποφυγή της διάσπασης και ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις ιδρυτικών μελών του διασπαστικού σωματείου αφήσαμε πίσω όλη τη μαύρη προπαγάνδα που έχουν χρησιμοποιήσει και τους προτείναμε να ενταχθούμε όλοι στο υπάρχον σωματείο αφού σύμφωνα με πολλά ιδρυτικά μέλη του διασπαστικού σωματείου δεν υπήρχε λόγος για τη δημιουργία νέου σωματείου από τη στιγμή που το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ήταν ήδη μέλος της ΟΜΕ.
       Δυστυχώς όπως προαναφέραμε άλλες είναι οι επιδιώξεις των πρωτεργατών του διασπαστικού σωματείου..Οι εργαζόμενοι όμως δεν είναι λωτοφάγοι και γνωρίζουν ποιοι με συνέπεια, υπομονή και επιμονή βρίσκονταν πάντοτε κοντά στους έκτακτους συναδέλφους και προσπαθούσαν τα αιτήματα τους να γίνουν αιτήματα όλου του συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ και κυρίως να γίνουν αποδεκτά από τη Διοίκηση. Το σωματείο μας δεν κάνει διακρίσεις στους συναδέλφους εργαζόμενους ανάλογα με το είδος σύμβασης ή  την εταιρεία που εργάζονται. Τους ενημερώνουμε ότι το σωματείο μας παλεύει με βάση το καταστατικό του για ΜΙΑ σύμβαση που να καλύπτει ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους είτε είναι μόνιμοι είτε 8μηνα είτε εργολαβικοί γιατί όλοι κάνουν την ίδια δουλειά στον ίδιο χώρο με τις ίδιες συνθήκες.
     Μας κατηγορούν γιατί έχουμε μόνιμους στο σωματείο μας.. Οι μόνιμοι που έχουμε στο σωματείο μας στηρίζουν τις αποφάσεις του σωματείου για μια ενιαία σύμβαση που θα καλύπτει όλους μας, άποψη που δυστυχώς δεν υιοθετείται από τους γνωστούς αγνώστους συνδικαλιστές της Λιγνιτικής και του εργατικού κέντρου οι οποίοι ψηφίζουν να ΜΗΝ παίρνουμε οι 8μηνιτες το 65% ανθυγιεινό επίδομα, ψηφίζουν να ΜΗΝ παίρνουμε το 40% προσαύξηση νύχτας, ψηφίζουν να ΜΗΝ παίρνουμε το τροφειο κ.ο.κ. Αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι συνδικαλιστές εργατοπατέρες που ψηφίζουν να μην παίρνουμε τη σύμβαση της ΓΕΝΟΠ είναι που έπαιρναν τηλέφωνα την ημέρα των εκλογών και με μια σειρά από ψέματα και συκοφαντίες για το σωματείο ενέργειας καλούσαν τους 8μηνιτες να πάνε να ψηφίσουν στο διασπαστικό σωματείο! Αλήθεια τι δουλεία είχε όλος αυτός ο θίασος των εργατοπατέρων την ημέρα των εκλογών στο τόπο ψηφοφορίας; Είναι που το σωματείο αυτό είναι ανεξάρτητο και είχε ένα κ μόνο σκοπό να πάρει τη σύμβαση της ΟΜΕ ε;
    Στο δια ταύτα καλούμε τους εργαζόμενους που παρασύρθηκαν από την εσκεμμένη παραπληροφόρηση και τα συνειδητά ψέματα των πρωτεργατών του διασπαστικού σωματείου να έρθουν στο σωματείο μας που από τις 24 Ιανουαρίου είναι μέλος της ομοσπονδίας, γιατί ο αγώνας δεν ολοκληρώνεται με την εφαρμογή της ΣΣΕ, τα δύσκολα με την ιδιωτικοποίηση έρχονται και ο κόσμος δεν μπορεί να εμπιστευθεί τους γνωστούς αγνώστους εργατοπατέρες της Λιγνιτικής και του εργατικού κέντρου οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια έβαλαν πλάτη για να προχωρήσει η απελευθέρωση - ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και τώρα θέλουν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και με όπλα τους νέα σωματεία ‘’μαγαζάκια’’
Πάγιο αίτημα μας είναι ότι τόσο οι συμβασιούχοι 8μηνιτες αλλά και οι εργολαβικοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η μονιμοποίηση τους είναι επιτακτική. Το σωματείο ενέργειας με την 8χρονη δράση του έχει καταφέρει μικρές νίκες όπως η καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους στους εργολάβους, η καταβολή της προσαύξησης της έκτης ημέρας εργασίας και η καταβολή των 17 ήμερων αδείας στους δικαιούχους κάτι που παρανόμως η διοίκηση δεν έδινε, παλεύει για τη καταβολή των δώρων.
  Όλοι οι εργαζόμενοι στο λεκανοπέδιο ανεξάρτητα ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας που  δουλεύουν θα χρειάζονται ένα σωματείο που ξέρει να διαπραγματεύεται αλλά και να διεκδικεί.   Τα συνδικάτα κρίνονται από τη συνέπεια τους και τη διάθεση για διεκδίκηση και όχι τις γραφειοκρατικές μηχανορραφίες και τα εκλογικά μαγειρειά.
ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΗ ΔΕΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Σχόλια