Ανακοινωση ΠΑΜΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ 
ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 
ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ


Τρίπολη 28/12/2018


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την κινητοποίηση στη Διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, για την επίλυση του θέματος των 4 εργαζόμενων που έχουν ανάπηρο στην οικογένειά τους, επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεών τους για ένα έτος τουλάχιστον, αλλά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση.
Είναι υπεύθυνη η Κυβέρνηση και η διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου που δεν έχουν λύσει το πρόβλημα έως σήμερα.
Οι συναδέλφισσες δουλεύουν με τις «περίφημες» ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου της Κυβέρνησης, τετραωρίτισες για 300 ευρώ! Τις πετούν στο δρόμο μέσα στις γιορτές, ενώ υπάρχουν οι δυνατότητες ανανέωσης των συμβάσεών τους, τουλάχιστον για ένα χρόνο.
Είναι φανερό ότι η «ανάπτυξή» τους δεν περιλαμβάνει τις ανάγκες των εργαζόμενων.
Επειδή δεν είναι πολυτέλεια και αναχρονισμός για τον εργαζόμενο να έχει σταθερή δουλεία, και το νοσοκομείο της Τρίπολης είναι ένα νοσοκομείο με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού απαιτούμε ν’ ανανεωθεί η σύμβαση και στις 4 εργαζόμενες στην προοπτική της πλήρους απασχόλησης και της μονιμοποίησής τους, γιατί είναι δικαίωμά τους και δικαίωμά μας οι εργαζόμενοι να δουλεύουμε με δικαιώματα και να μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Αυτό μας το δίκαιο αίτημα δεν εμπλέκεται σε τίποτα με τη διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ την οποία έχει ξεκινήσει η διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και η οποία θα προχωρήσει κανονικά.
Ενημερώνουμε ότι κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας. 
Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, Δευτέρα 31/12/2018, στις 10:30 το πρωί, θα είμαστε πάλι στο χώρο της Διοίκησης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. 
Επίσης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων δίνουν νέο αγωνιστικό ραντεβού τη Δευτέρα 31 του Δεκέμβρη στις 10π.μ. στο Υπουργείο Υγείας.


Το ΔΣ του Σωματείου

Σχόλια