Ανακατασκευή τμήματος της κεντρικής πλατείας


Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεγαλόπολης η εκτέλεση του έργου με τίτλο ΄΄Ανακατασκευή τμήματος κεντρικής πλατείας Δ.Κ. Μεγαλόπολης΄΄, με προϋπολογισμο 16.800€

Ανάδοχος είναι η ΠΛΙΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι.Κ.Ε. από τον Πύργο Ηλείας

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε δύο (2) μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Θα γίνουν εργασίες ανάπλασης τμήματος της κεντρικής πλατείας Δ.Κ. Μεγαλόπολης, το οποίο είναι διαστάσεων 15,50μ*8,50μ απέναντι από το Δημαρχείο.
Είναι το μοναδικό τμήμα της κεντρικής πλατείας στο οποίο δεν έχει γίνει καμία εργασία κατά το παρελθόν. Το τμήμα αυτό κατά το ήμισυ αποτελείται από χωμάτινο δάπεδο και το υπόλοιπο της επιφάνειάς του καταλαμβάνει παλαιό υπόγειο κτίσμα με χρήση δημόσιων τουαλετών το οποίο όμως δεν λειτουργεί και έχει σφραγιστεί από το Δήμο.

Οι εργασίες που θα γίνουν με σκοπό την διαμόρφωση του συγκεκριμένου τμήματος ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα ανάπλασης στο σύνολο της κεντρικής πλατείας είναι οι ακόλουθες:
1. Καθαίρεση του κτίσματος των καταργημένων δημόσιων τουαλετών και επιχωμάτωσή του στο επίπεδο του παρακείμενου χώρου.
2. Διαμόρφωση του συνόλου του χώρου υψομετρικά ώστε τα όμβρια ύδατα να απορρέουν χωρίς προβλήματα προς το αποχετευτικό δίκτυο (κανάλια απορροής όμβριων υδάτων), στα γειτονικά τμήματα της κεντρικής πλατείας που έχουν ολοκληρωθεί τα έργα ανάπλασης κατά το παρελθόν.
3. Στο νοτιοανατολικό τμήμα του χώρου θα κατασκευαστούν παρτέρια τα οποία θα οριοθετούνται με κράσπεδα κήπου, σε αρμονία με τα υπάρχοντα παρτέρια στα γειτονικά τμήματα της πλατείας, για λόγους ομοιομορφίας και αισθητικής.
4. Σκυροδέτηση στο σύνολο του χώρου με σκυρόδεμα κατηγορίας C12/15 οπλισμένο με πλέγμα κατηγορίας Τ131 και με πάχος σκυροδέτησης 13 εκατοστά.
5. Περίζωμα σε υφιστάμενο δέντρο στο κέντρο του τμήματος από κυκλικό λιθόκτιστο τουράκι ύψους 50 εκατοστών, με καπάκι από πέτρα και διάμετρο περίπου 1,50 μέτρο.
6. Επίστρωση όλου του τμήματος με κυβόλιθους σχεδίου και χρωματισμού που θα προκύψει μετά από τις υποδείξεις της Προϊσταμένης Αρχής σε συνεργασία με την επιβλέπουσα αρχή του έργου.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φτιαχνουν χώρο για να βαζει τραπεζακια ο Φωτης