Και οι έξι μνηστήρες στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για τα λιγνιτικά της ΔΕΗ

Και οι 6 υποψήφιοι περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, στην οποία κατατίθενται οι δεσμευτικές και οι 6 αρχικοί υποψήφιοι για την εξαγορά των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ δήλωσε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης από το χώρο της εκδήλωσης για την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας του ομίλου Κοπελούζου με την κινεζική China Energy Investment Corporatio (!)

Διευκρίνισε ωστόσο ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί οριστικά και τυπικά σήμερα από το ΔΣ της ΔΕΗ που πρόκειται να συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη.

 Τη Δευτέρα θα ανοίξει το data room για τις μονάδες, μέσω του οποίου οι υποψήφιοι επενδυτές θα έχουν πρόσβαση στα τεχνικά και οικονομικά δεδομένα των μονάδων και των λιγνιτωρυχείων που θα τις τροφοδοτούν.

 Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την υποβολή προσφορών το Σεπτέμβριο και κατακύρωση του διαγωνισμού τον Οκτώβριο. Όπως διευκρινίστηκε χθες θα επιτρέπεται η υποβολή προσφορών και για τα δύο συγκροτήματα (Βορρά και Νότου) καθώς και η συγκρότηση επιχειρηματικών συνεργασιών για την διεκδίκηση των μονάδων.  

 Υπενθυμίζεται ότι φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέβαλαν οι:   

1. BEIJING GUOHUA POWER COMPANY LIMITED AND DAMCO ENERGY S.A. (όμιλος Κοπελούζου) CONSORTIUM   

 2. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.    

3. ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  (Θυγατρική της ΒΙΟΧΑΛΚΟ)

 4. ENERGETICK  

 5. INDOVERSE (CZECH) COAL INVESTMENTS LIMITED    

6. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Σχόλια