Τον Ιούνιο ο διαγωνισμός για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Συνεχίζουν να παρακολουθούν παθητικά οι εργαζόμενοι και οι τοπικές κοινωνίες 

Ενδιαφέρον από αρκετές κινεζικές επιχειρήσεις για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ
Αρκετές κινεζικές επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, που θα πωληθούν στο πλαίσιο της συμμόρφωσης με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ με δήλωση του διευθύνοντα συμβούλου της επιχείρησης, Μανώλη Παναγιωτάκη
   Η κυβέρνηση  έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές ότι η ΔΕΗ,  θα προβεί στην πώληση μονάδων ίσων με το 40% της παραγωγικής δυνατότητας, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για κατάχρηση δεσπόζουσας χρήσης από την ΔΕΗ στην αγορά λιγνίτη.  Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν πολλοί Κινέζοι επενδυτές, που ενδιαφέρονται, ο κ. Παναγιωτάκης, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Αρκετοί».  Η σχετική νομοθεσία αναμένεται να περάσει έως τον Απρίλιο, ενώ ο διαγωνισμός σχεδιάζει να κηρυχθεί έως τον Ιούνιο. «Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν εμπόδια» κατέληξε ο κ. Παναγιωτάκης. 


Και από οτι φαίνεται δεν θα υπάρξουν.
Σε καμια περίπτωση δεν αποτελούν εμπόδια για την πώληση οι αερολογίες και "ντουφεκιές στον αέρα" των αρχι-συνδικαλιστών, μια ή δύο ημέρες απεργία και η απραξία των απλών εργαζομένων των τοπικών κοινωνιών και του λαού γενικά. 
Οι κομματικοί και οι επιχειρηματικοί μηχανισμοί και πάλι έκαναν καλά τη δουλειά τους. 
Εμείς για μία ακόμη φορά εμφανιζόμαστε κατώτεροι των περιστάσεων και ίσως άξιοι την μοίρας μας!

Σχόλια