ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Χαιρετίζουμε την μεγαλειώδη συγκέντρωση του λαού της Μεγαλόπολης και της ευρύτερης περιοχής ενάντια στο επιχειρούμενο ξεπούλημα της ΔΕΗ από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει επάξια την βρόμικη δουλειά που άφησαν στη μέση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας πιστά τις απαιτήσεις της Ε.Ε., του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.

 Το ξεπούλημα αυτό θα φέρει ακριβότερο ρεύμα για το λαό, περισσότερα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, χειρότερες εργασιακές σχέσεις και αμοιβές για τους εργαζόμενους, απολύσεις, περιβαλλοντική υποβάθμιση.

 Από την άλλη θα φέρει υπερκέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους που θα αναλάβουν χαριστικά τις λιγνιτικές μονάδες, ιδιωτικό έλεγχο και λεηλασία των νερών (υπόγειων και επφανειακών), αλλά και της γης των παλαιών ορυχείων που οφείλει η ΔΕΗ να επιστρέψει στην τοπική κοινωνία, στους φτωχούς, στους άνεργους . Αν συνυπολογίσουμε και τους γενικότερους κυβερνητικούς και περιφερειακούς σχεδιασμούς για την περιοχή (σκουπιδοεργοστάσιο στην Παλαιόχουνη, δημιουργία ΧΔΒΑ και ΧΥΤΕΑ), η Μεγαλόπολη θα μετατραπεί σε μιά σύγχρονη εργασιακή, οικονομική και περιβαλλοντική κόλαση για το λαό – παράδεισος κερδοφορίας, ασυδοσίας και προνομίων για τους καπιταλιστές επενδυτές.

Μόνη λύση για να αποτραπεί αυτό είναι η ενωμένη, οργανωμένη, αδιάλαχτη, διαρκής και σκληρή πάλη του λαού ενάντια σε αυτήν την πολιτική αλλά και στους φορείς που την προωθούν: κυβέρνηση, φιλοΕ.Ε κόμματα και περιφερειακές και συνδικαλιστικές παρατάξεις.
 Ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση της ανατροπής στα χέρια του. Απαιτείται αποφασιστική κλιμάκωση της πάλης, μαζί με τον υπόλοιπο λαό που πλήτεται συνολικά από αυτήν την βάρβαρη πολιτική, για την συνολική ανατροπή της. Να μην την αναθέσει σε αυτούς που υποστηρίζουν τις πολιτικές της Ε.Ε. και του κεφαλαίου για ιδιωτικοποίηση των πάντων (υποδομών, υπηρεσιών, κοινωνικών αγαθών) και που υποκριτικά σήμερα λένε ότι αντιτίθενται στην πώληση της ΔΕΗ.
Δεν μπορείς να είσαι και με τον «εγκληματία» από την μιά, και από την άλλη να κλαις για τα «εγκλήματά» του. Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία να διεκδικήσουν και να επιβάλλουν με την πάλη τους μια ΔΕΗ αποκλειστικά δημόσια, με λαϊκό εργατικό έλεγχο, που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και το περιβάλλον.

 ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ - ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Υ.Γ. :  Για την παραπάνω συγκέντρωση η παράταξή μας έβγαλε τις προηγούμενες μέρες κάλεσμα για συμμετοχή του κόσμου σε αυτήν. Μέλη μας και οπαδοί μας την προπαγάνδισαν και την στήριξαν με την παρουσία τους. Στην συγκέντρωση, αν και ζητήθηκε, δεν δόθηκε ο λόγος στον εκπρόσωπο της παράταξής μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο να χαιρετήσει, ενώ δόθηκε (πολύ καλώς) σε άλλους εκπροσώπους κομμάτων και περιφερειακών παρατάξεων. Αυτός ο αποκλεισμός βοηθά  τον αγώνα?  Συμβάλει στην απαιτούμενη αγωνιστική ενότητα όλου του λαού και των εργαζομένων για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα? Ήταν στιγμιαίο λάθος των οργανωτών ή μήπως στην ανακοίνωση μας αναγνωρίζουν οικεία πρόσωπα και πολιτικές που καταγγέλουμε? Είναι όμως λόγος αποκλεισμού αυτός? Παρόλα αυτά, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Στους αγώνες που θα ξεσπάσουν, όπως πάντα, θα είμαστε παρόντες. Μαχητικοί, ενωτικοί  αλλά και με πολιτική κριτική  άποψη για την αποτελεσματικότητα και την νίκη των αγώνων μας.

 -- ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ Συμπόρευση για την Ανατροπή http://antarsiastomoria.wordpress.com

Σχόλια