Υποθεση κατασκοπειας στην Κω;

Η ΕΥΠ διερευνά την υπόθεση. Επιβεβαίωση από τον Αστυνομικό Δ/ντή Κω κ. Σεντονά. Κατά τη σύλληψή του αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει!Περίεργη υπόθεση με …άρωμα κατασκοπίας απασχολεί τις αστυνομικές αρχές στην Αθήνα και την Κω. Αναμεμειγμένος στην υπόθεση φέρεται να είναι ένας 75χρονος Γερμανός, ο οποίος διέμενε σε ξενοδοχείο στο Μαστιχάρι. Η σύλληψή του έγινε στο δωμάτιο που διέμενε από αστυνομικούς του Α.Τ. Ηρακλειδών.
Από την Αστυνομία, στην Αθήνα ή την Κω, δεν έγινε καμιά ανακοίνωση. Από πηγές της Κω διέρρευσε ότι όταν ο Γερμανός αντελήφθη την παρουσία αστυνομικών που έσπευδαν για τη σύλληψή του, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, άγνωστο με ποιο τρόπο. Κατά τις ίδιες πηγές στην κατοχή του βρέθηκαν ειδικά μηχανήματα παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών, καθώς και συσκευή επικοινωνίας με σήματα Μόρς. Τα μηχανήματα κατασχέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες που αναρτήθηκαν σε διάφορα site. Οι αστυνομικές αρχές της Κω ενημέρωσαν το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, που με τη σειρά του ζήτησε τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, στελέχη της οποίας βρίσκονται ήδη στο νησί,

  σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί ο ρόλος του κρατούμενου Γερμανού, τι είδους τηλεφωνικές υποκλοπές έκανε, για λογαριασμό ποίου και γιατί χρησιμοποιούσε συσκευή Μόρς, κάτι που δεν είναι πλέον καθόλου συνηθισμένο σε τέτοιου είδους υποθέσεις.Η χρησιμοποίηση συσκευής επικοινωνίας με σήματα Μόρς χαρακτηριζόταν ως ασφαλέστερη από κάθε άλλο είδος εξελιγμένης ηλεκτρονικής συσκευής.Ο εξοπλισμός του 75χρονου Γερμανού εστάλη ήδη στην Αθήνα για εξέταση του περιεχομένου του. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Αστυνομικός Δ/ντής της Β΄ Αστυνομικής Δ/νσης Δωδ/σου Στερ. Σεντονάς, ενώ την ίδια στιγμή επίσημη ανακοίνωση, δεν εκδόθηκε.Ο κ. Σεντονάς επιβεβαίωσε όλη την υπόθεση, παραδέχθηκε την ανάμιξη ειδικών Υπηρεσιών της Αθήνας (ΕΥΠ),αλλά δεν ήταν σε θέση να κάνει λόγο για κατασκοπία. Όλα, λοιπόν είναι ανοιχτά.
 

πηγη 

Σχόλια