Επιχειρηματικό πάρκο στη Μεγαλόπολη


Υπό ίδρυση είναι ο φορέας υλοποίησης του Επιχειρηματικού Πάρκου Μεγαλόπολης. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015. Την προοπτική ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Μεγαλόπολης, παρουσίασαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ReDePlan Α.Ε Consultants Μανόλης Μπαλτάς.  



Από κοινού τονίστηκε, ότι το έργο θα συμβάλλει στην οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη του νομού Αρκαδίας και γενικότερα της Πελοποννήσου, αφού με την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου το Επιχειρηματικό πάρκο θα βρίσκεται στην ‘'καρδιά'' της Πελοποννήσου και σε απόσταση αναπνοής τόσο από την Τρίπολη, όσο και από την Σπάρτη και την Καλαμάτα, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει ‘'εργαλείο'' επιχειρηματικής ανάπτυξης.
 Το Επιχειρηματικό Πάρκο Μεγαλόπολης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2015 και το έργο υπάγεται στη συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, ενώ σύμφωνα με το Ν.3982/2011, στις 31/12/2014 όλες οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στον αστικό χώρο, θα πρέπει να εγκατασταθούν σε Επιχειρηματικά Πάρκα, διαφορετικά δεν θα ανανεώνεται η περιβαλλοντική τους αδειοδότηση.

Σχόλια