Κατάληψη στην 3η μονάδα του ΑΗΣ Μεγαλόπολης

Το Σωματείο Ορυχείων - Σταθμών καλεί την κυβέρνηση να απορρίψει επιλογές "για το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των λιγνιτικών Μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας".

Σήμερα προχωρήσε σε κατάληψη της 3ης μονάδας παραγωγής ρεύματος του ατμοηλεκτρικού σταθμού Μεγαλόπολης, και κάλεσε, μεταξύ άλλων " τη διοίκηση της ΔΕΗ να εκφράσει τη μόνη -και αυτονόητη- αντίθεσή της στην πώληση των λιγνιτικών της μονάδων. Κάθε άλλη απόφαση οδηγεί στη διάλυση της επιχείρησης του Ελληνικού λαού, με δυσμενείς επιπτώσεις για τους καταναλωτές, την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και τους εργαζόμενους".

Παράλληλα θα αντισταθούν "υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, για την ακύρωση των μνημονίων και των δεσμεύσεών τους" και καλούν τους εργαζόμενους στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης, σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα, για την υπεράσπιση της ΔΕΗ και των Μονάδων της Μεγαλόπολης.


Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στον ατμοηλεκτρικο Σταθμο Αμυνταίου - Φιλώτα από το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης.

Στη διαμαρτυρία του Αμυνταίου το "παρών" έδωσαν οι ενεργειακοί δήμοι της δυτικής Μακεδονίας, βουλευτές, εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και των επιμελητηρίων της περιοχής και πλήθος κόσμου.

"Είναι πολύ μεγάλη η κινητοποίηση, ίσως πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του τόπου", είπε ο πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων και δήμαρχος Αμυνταίου, Μάκης Ιωσηφίδης.

Τόνισε, ωστόσο, ότι "σκοπός της σημερινής διαμαρτυρίας δεν είναι να δημιουργηθούν προβλήματα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά να δοθεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα της ΔΕΗ θα έχει άμεσες συνέπειες στην τοπική κοινωνία".

Αναφερόμενος στο μέλλον των κινητοποιήσεων των ενεργειακών δήμων επισήμανε ότι η σημερινή μέρα είναι η αφετηρία δυναμικών κινητοποιήσεων, η μορφή των οποίων θα προσδιοριστεί ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στα ενεργειακά ζητήματα.

newsit

Σχόλια