«Καλή γείωση από ελικόπτερο»!

Οι τελευταίες δηλώσεις Πάγκαλου, που μας χαρακτηρίζει καθυστερημένους πολιτικά και πνευματικά, σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως.. Το trelokouneli.gr παραθέτει ένα μαιλ που του έστειλε αναγνώστης.. «Για το αν μυρίζουν τα κέντρα επεξεργασίας λυμάτων, ρώτα τους κατοίκους Ψυττάλειας και της Σαλαμίνας. Αν θεωρείς, κύριε Πάγκαλε, ότι δεν μυρίζουν, τότε είσαι ευπρόσδεκτος να μεταφέρεις ΚΕΛ στην περιοχή που κατοικείς και γιατί όχι στην Ερυθραία, Εκάλη, Παλαιό Ψυχικό και λοιπές φτωχογειτονιές των Αθηνών. Όσο για το πόσο καθυστερημένοι πνευματικά και πολιτικά είμαστε, θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σας, καθώς δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για το γεγονός ότι ψηφίζουμε επί 30 χρόνια πολιτικούς τους δικού σας διαμετρήματος.




Δεν μπορεί να ψηφίζουμε έναν άνθρωπο που από μέλος, αλλά και υποψήφιος της ΕΔΑ το 1960, ενώ μετέπειτα μέλος του ΚΚΕ και μάλιστα από τα παλιότερα εν ζωή, επιλέγει να εξαργυρώνει τους αγώνες αυτούς, κεφαλαιοποιώντας την πολιτική του διαδρομή μετέπειτα στο ΠΑΣΟΚ. Το ότι είστε εγγονός του δικτότορα Παγκάλου, αλλά και γιος του αντιπτεράρχου Γεωργίου Παγκάλου, υπαρχηγού ΓΕΑ, θα το επικαλεστώ μόνο και μόνο για να δώσω έμφαση στο γεγονός ότι συγκεκριμένες πολιτικές φατρίες έχουν ρόλο και λόγο στην πολιτική ζωή του τόπου αυτού, από την ίδρυση μας ως ανεξάρτητου κράτους.

Όσο αφορά την πολιτική σας διαδρομή, θα σταθώ στην αξέχαστη περίοδο 1996-1999 και στο πέρασμά σας από το Υπουργείο Εξωτερικών ως υπεύθυνου υπουργού. Η περίοδος αυτή σημαδεύτηκε από δύο γεγονότα που σημάδευσαν τις σχέσεις μας με ξένα κράτη, αλλά και φανέρωσαν τον καιροσκοπισμό και την προχειρότητα που σας διέπει στην άσκηση πολιτικής. Στην περίπτωση των ΙΜΙΩΝ υποστηρίξατε την άποψη στο ΚΥΣΕΑ ότι θα ήταν λυτρωτικό να αναφερθεί ότι η σημαία δεν κατέβηκε από τους Τούρκους, αλλά παρασύρθηκε από τον αέρα. Το επιστέγασμα της πορείας σας στο ΥΠ.ΕΞ ήταν οι χειρισμοί σας στην υπόθεση Οτσαλάν, όπου μετά το πέρασμά του από την Ελλάδα φυγαδεύτηκε στην πρεσβεία της χώρας μας στην Κένυα, όπου και τον παραδώσαμε στις μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ, Τουρκίας.

Τα τελευταία ανδραγαθήματά σας ειναι λίγο πολύ γνωστά. Απαλλαγμένος από το άγχος της επανεκλογής, καθώς είστε πλέον 74 ετών, αναλάβατε το ρόλο του κυματοθραύστη και του αποδέκτη της λαικής οργής. Βάλατε τον εαυτό σας στο κάδρο της λαϊκής οργής, με στοχευμένες βαρύγδουπες παρεμβάσεις του τύπου «μαζί τα φάγαμε, σας διορίσαμε», αλλά και συνεντεύξεων σε ξένα ΜΜΕ, όπου χαραχτηρίζατε γαλλιστί «μακάκες, φασίστες και κομμουνιστές» όσους αντιδρούν.

Τι ειρωνία να απαξιώνετε συλλήβδην με μία σας φράση την πολιτική σας διαδρομή ετών από το ΚΚΕ και να φανερώνετε την πραγματική σας οικογενειακή πολιτική παράδοση που εδραιώθηκε στις πρώτες δεκαετιες του αιώνα που πέρασε. Όλα αυτά προφανώς είχαν σαν στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το μνημόνιο, που σε ανύποπτο χρόνο χαραχτηρίσατε ευλογία (!!!) για τον τόπο, πράγμα που επιτεύχθηκε με τη βοήθεια κάποιων πάντα πρόθυμων ΜΜΕ.

Όσον φορά το λαϊκό αίσθημα απέναντί σας, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω την ιστορική απόδοση δικαιοσύνης που επιβάλλεται, όταν πραγματικά ο λαός αναλαμβάνει την εξουσία. Σας εύχομαι να εξασκείστε πλέον τακτικά και να τελειοποιείστε τη διαδικασία εισαγωγής σε ελικόπτερο. Καλή γείωση από ελικόπτερο…»


Σχόλια