Συλλαλητήριο - ξεσηκωμός της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2011

Οι ώρες που περνάμε είναι ιδιαίτερα δύσκολες και κρίσιμες για το μέλλον της ΔΕΗ αλλά και των εργαζομένων σε αυτή, καθώς η κυβέρνηση του Μνημονίου επιμένει στην περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της κατά 17%, από το σημερινό 49%, ενώ σχεδιάζει με τους Τροϊκανούς την πλήρη ιδιωτικοποίηση!


Στα σχέδιά της αυτά η κυβέρνηση βρίσκει ανέλπιστους και θερμούς υποστηρικτές, οποίοι διαγκωνίζονται για το όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, παραβλέποντας το εθνικό συμφέρον και τον Έλληνα καταναλωτή.

Επίσης βρίσκεται ήδη στη δημόσια διαβούλευση το ενεργειακό νομοσχέδιο, που αφορά την δημιουργία των δύο θυγατρικών εταιρειών Μεταφοράς και Διανομής, χωρίς να έχουν απαλειφθεί οι κίνδυνοι για τη βιωσιμότητα της Επιχείρησης αλλά και για την πλήρη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σήμερα και καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη τα πιο αντιλαϊκά και επώδυνα μέτρα που θα πλήξουν για μια ακόμη φορά τον άνεργο, τον εργαζόμενο και το συνταξιούχο, υπό την απειλή των επερχόμενων απολύσεων και τα ψευτοδιλλήματα των κυβερνώντων, εξυφαίνονται τα πιο επώδυνα σενάρια.

Ακόμη χειρότερα, απειλείται η συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας καθώς με έντεχνο και ύπουλο τρόπο θέλουν και προσπαθούν να στρέψουν τις κοινωνικές ομάδες τη μια κατά της άλλης για να πραγματοποιήσουν τα επαχθή τους σχέδια.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να αντιληφθεί η Ελληνική κοινωνία πως μόνο μέσα από αγώνα, αλληλεγγύη και συνοχή στις τάξεις της θα μπορέσει να ξεπεράσει το σκόπελο της κρίσης.

Ο Σύλλογος Καταμετρητών ΔΕΗ, πάντα μπροστά στους κοινούς αγώνες, καλεί όλους τους Συναδέλφους της ΔΕΗ αλλά και όλους τους Έλληνες εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, σε κοινούς αγώνες για να αλλάξει επιτέλους αυτή η απαράδεκτη και ατελέσφορη πολιτική της κυβέρνησης, για το δικαίωμα στην εργασία, τη σύνταξη, τη ζωή και την αξιοπρέπεια.

Σας καλούμε λοιπόν στο μεγάλο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ την Τετάρτη στην Αθήνα για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σε κάθε αντιλαϊκό, σκληρό και άδικο μέτρο που έχουν ή σχεδιάζουν να πάρουν οι Τροϊκανοί – Κυβερνόντες!

Όλοι στο συλλαλητήριο - ξεσηκωμό της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ την
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2011 στις 6 ώρα το απόγευμα, έξω από
την Χαλκοκονδύλη 30 και στην συνέχεια πορεία
στο Υπουργείο Οικονομικών.




Γραφείο Τύπου

Σχόλια