Η υποκρισία ΗΠΑ - ΕΕ στο θεμα της Λιβυης


Η υποκρισία ΗΠΑ - ΕΕ είναι απύθμενη. Αποφάσισαν να επιτεθούν κατά του Καντάφι δήθεν για να προστατεύσουν τους ένοπλους αντιπάλους του, αλλά την ίδια στιγμή σφυρίζουν αδιάφορα για το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία εισέβαλε με τανκς και στρατό στο Μπαχρέιν και εξοντώνει τους πραγματικά άοπλους διαδηλωτές που είναι όλοι συγκεντρωμένοι σε μια πλατεία! Οι σκοταδιστές μονάρχες της Σαουδαραβίας και του Μπαχρέιν είναι όργανα των ΗΠΑ, οπότε κανένας δεν εξανίσταται για τη συμπεριφορά τους. Εχουν το ελεύθερο από την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο ή το Παρίσι να σφάζουν με την άνεσή τους τους υπηκόους τους.
Καθεστώς ανδρεικέλων της Δύσης και επομένως και του Ισραήλ επιδιώκουν να εγκαταστήσουν στη Λιβύη οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Στόχος, φυσικά, η λεηλασία των πετρελαίων της. Οπως και αν ξεκίνησαν οι αντικανταφικοί, από τη στιγμή που στην εξουσία θα τους τοποθετήσουν οι ξένοι επιδρομείς εναντίον της πατρίδας τους, αντικειμενικά δεν θα είναι τίποτα λιγότερο από τυφλά όργανα των ΗΠΑ και των Αγγλογάλλων. Και ο Καντάφι είχε πλήρως συμβιβαστεί την τελευταία δεκαετία με τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους, αλλά φυσικά οι αντικανταφικοί εγκάθετοι θα εξυπηρετήσουν πολύ πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα των ξένων επικυρίαρχων.

Ριζική στροφή στην αμερικανική πολιτική απέναντι στις εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο σηματοδοτεί η συνδυασμένη στάση της Ουάσιγκτον απέναντι στη Λιβύη και στο Μπαχρέιν. Σε φραστικό επίπεδο η κυβέρνηση Ομπάμα καλεί όλα τα αραβικά καθεστώτα να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις σεβόμενα την επιθυμία των λαών τους. Στην πράξη, όμως, αφήνει τα φιλικά της καθεστώτα στο Μπαχρέιν, στην Υεμένη, στο Μαρόκο, στην Ιορδανία κ.α. να χρησιμοποιούν όση βία χρειάζεται για να ελέγξουν την κατάσταση, εγκαταλείποντας ουσιαστικά τη στάση που είχε υιοθετήσει στις εξεγέρσεις της Τυνησίας και της Αιγύπτου.
Την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο εναντίον της Λιβύης αποφάσισε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Πρόκειται για πολιτική επιλογή εξαιρετικής βαρύτητας που δίνει τέλος στη φιλοαραβική πολιτική της χώρας μας επί έναν σχεδόν αιώνα. Η Ελλάδα με τη Δύση και με το Ισραήλ εναντίον των Αράβων από εδώ και πέρα, λοιπόν. Οι συνέπειες θα είναι πολύ σοβαρές.
Ο Ερντογάν με τους Αραβες σταθερά και αμετακίνητα. Κατηγορηματικά αντίθετος σε επίθεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά της Λιβύης, θα κερδίσει και πρόσθετο κύρος στην αραβική κοινή γνώμη. Ηρθαν τα πάνω - κάτω: οι προαιώνιοι εχθροί των Αράβων έγιναν φίλοι τους και εμείς εχθροί των Αράβων!

Γιώργος Δελαστικ

Σχόλια