Έρχονται μαύρες ημέρες. Ας τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Από το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Είναι προφανές πως -παρά τις λεξικογραφικές δυσκολίες- ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα βρήκαν στην "αξιοποίηση" όλης της περιουσίας του λαού όπως ακριβώς την επέβαλε η Τρόικα, συμφωνώντας ακόμα και στο ποσό (τι τους νοιάζει; Δικά τους είναι;).
Αυτό που δεν τους βγαίνει όμως είναι το χρονικό πλαίσιο (2015). Την λεπτομέρεια αυτή πιθανώς θα την λύσουν διενεργώντας εκλογές εξπρές με λίστα έως τις 3 Απριλίου. Στο εγχείρημα αυτό (το οποίο θα βαφτίσουν "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας" αλλά θα είναι κυβέρνηση εθνικού ξεπουλήματος) θα συντρέξουν οι παντοτινοί ακροδεξιοί μειοδότες και η Κόρη.

Την αφορμή για την προκήρυξη εκλογών ίσως να την αναζητήσουν σε γεγονότα που θα συμβούν στις επόμενες ημέρες και γιαυτό καλούμε όλους σε επαγρύπνηση.

Είναι λυπηρό το γεγονός πως η Αριστερά λόγω της πολυδιάσπασης της, δεν είναι σε θέση να προτείνει στο λαό μια εναλλακτική λύση. Αν οι ηγεσίες των κομμάτων της Αριστεράς είχαν επίγνωση του ιστορικού τους ρόλου, θα ήσαν σε θέση να σχηματίσουν -ήδη από σήμερα- μια σκιώδη κυβέρνηση Λαϊκής Ενότητας, με το παρακάτω βασικό πρόγραμμα:
- Να καταγγελθεί άμεσα και μονομερώς το μνημόνιο.
- Να διαγραφούν όλες οι μνημονιακές νομοθεσίες
- Να διαγραφεί μονομερώς το μέρος του χρέους που χαρακτηρίζεται επαχθές.
- Να δικαστούν όλοι οι υπεύθυνοι, που οδήγησαν τη χώρα και τους εργαζόμενους στην πτώχευση, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
- Να συγκληθεί μετά από ανοιχτό διάλογο συντακτική εθνοσυνέλευση με στόχο να προκύψει ένα σύνταγμα που θα εξασφαλίζει τη διαφάνεια, τη διευρυμένη και συνεχή λαϊκή συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων, την αξιοπρεπή ζωή για όλους τους κατοίκους της χώρας.

Καλούμε τις ηγεσίες όλων των κομμάτων/σχημάτων της Αριστεράς να σταθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων, να αντιληφθούν έστω και τώρα, πως η μέχρι τώρα διασπαστική τακτική τους είναι καταστροφική και εξυπηρετεί μόνο τις δυνάμεις της πλουτοκρατίας.

ΔΩΣΤΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ Ή ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!
ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ.

Σχόλια