ΕΚΑ για αστυνομική βία στην Τρίπολη


Την αντίδραση φορέων της Τρίπολης στην Αρκαδία έχει προκαλέσει το περιστατικό που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες με τρεις νέους να δέχονται απρόκλητη και αναίτια επίθεση αρχικά από αστυνομικό με πολιτικά και στη συνέχεια από ένστολους συνάδελφούς του.

Ο ένας από τους νεαρούς, μάλιστα, όπως καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Αρκαδίας ξυλοκοπήθηκε τόσο βάναυσα ώστε χρειάστηκε να νοσηλευτεί μέχρι και χθες στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο καλεί την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του πολίτη να προχωρήσει άμεσα «'στην πλήρη διερεύνηση του συμβάντος για τον αυθαίρετο προπηλακισμό και το βάρβαρο ξυλοκόπημα του άτυχου φοιτητή και στην παραδειγματική τιμωρία των ενόχων αστυνομικών»...


Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού, υποστηρίζουν ότι ο νεαρός, δεν δέχτηκε τον έλεγχο των αστυνομικών, προέβαλε αντίσταση και έβριζε τους αστυνομικούς χυδαία, ότι οι συνάδελφοί του έπραξαν τα νόμιμα προσθέτοντας ότι έχουν καταθέσει μήνυση οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή του συμβάντος.

Το Εργατικό Κέντρο πραγματοποιεί συγκέντρωση το προσεχές Σάββατο στις 10:30 και πορεία στην Τρίπολη «'για την αστυνομική αυθαιρεσία και βία».

Σχόλια