"Greece, France, now here too!" δηλαδή "Ελλάδα, Γαλλία τώρα καί εδώ!"

Πενήντα χιλιάδες φοιτητές αναστατώνουν το Λονδίνο. Αυτό κι αν δεν το περίμενε κανείς!
Απίστευτη και απρόσμενη για τα δεδομένα της Αγγλίας διαδήλωση από πενήντα χιλιάδες φοιτητές έγινε στο Λονδίνο! Και με ένα από τα συνθήματα να είναι το "Greece, France, now here too"!! Δηλαδή "Ελλάδα, Γαλλία τώρα και εδώ"!

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το τριπλασιασμό των διδάκτρων αλλά και για τα μέτρα της κυβέρνησης Κάμερον, που περικόπτοντας τις δημόσιες δαπάνες φόρτωσε τα χρήματα που στέρησε από την παιδεία στην πλάτη των φοιτητών τριπλασιάζοντας τα δίδακτρα!

Αυτά για να ξέρουμε τι μας περιμένει και τι κρύβεται πίσω από το "αξιοπρεπές" και παραπειστικό "αναγκαία μείωση δημοσίων δαπανών" και τις επιθέσεις στο δήθεν τερατώδες Δημόσιο...

Ένα μικρό κομμάτι της... τεράστιας διαδήλωσης παρά τις προσπάθειες των οργανωτών, έκανε εισβολή στα γραφεία των Τόρυς αιφνιδιάζοντας τους μόλις 200 αστυνομικούς και κατέλαβε το κτίριο υπό τις επευφημίες εκατοντάδων άλλων που παρέμειναν έξω. Από αυτούς ένας αριθμός ανέβηκε στην ταράτσα φωνάζοντας συνθήματα.


Από τον μικρό αριθμό των αστυνομικών φαίνεται το πόσο αναπάντεχα μεγάλη και δυναμική ήταν η διαδήλωση των φοιτητών που είχαν ξεκινήσει από πολλά μέρη της Αγγλίας. Πολλοί μιλούν για τη μεγαλύτερη φοιτητική κινητοποίηση μιας ολόκληρης γενιάς.

Όσο κι αν κάποιοι νομίζουν ότι οι λαοί του κόσμου θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια και θα πιουν το ποτήρι των μέτρων αδιαμαρτύρητα σαν καλά προβατάκια, φαίνεται πως το νόμισμά τους θα αποδειχτεί κάλπικο.Τα πράγματα δείχνουν πως το έργο θα παιχτεί με άλλους πρωταγωνιστές και άλλο άγνωστο σενάριο που θα γράφεται κάθε μέρα στο δρόμο.
Τι θα κάνει τώρα το χειραγωγούμενο εργατικό κίνημα της Αγγλίας;
Μήπως έφτασε η ώρα για μεγάλες ανατροπές;

Υ.Γ.Κάτι που είναι πράγματι εντυπωσιακό πάντως είναι ότι ψάχνοντας για φωτογραφίες δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να βρω από τη μεγάλη διαδήλωση, ενώ υπήρχαν άφθονες από τα επεισόδια. Κάποιοι ποντάρουν στην ανατριχίλα των φιλήσυχων "πολιτών" όπως κι εδώ άλλωστε.
Όσο για τον "φοιτητή" που πέταξε τον πυροσβεστήρα από την ταράτσα δεν χρειάζεται σχολιασμό. Mιλάει μόνο του.

Διαβάστε περισσότερα: http://apneagr.blogspot.com

Σχόλια