ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ FULGOR‏

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
17/9/2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλληλεγγύη Θ. Πετράκου και Ν. Χανιά στους εργαζόμενους της Fulgor

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάσης Πετράκος κατά την επίσκεψή του στην Κόρινθο, την Παρασκευή 16-9-2010, συνοδευόμενος από τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Νίκο Χανιά εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους 320 εργαζομένους της Fulgor, οι οποίοι εκβιάζονται από τη εταιρεία ή να δεχθούν να φύγουν οικειοθελώς, παίρνοντας τις αποζημιώσεις που δικαιούνται ή τους απειλεί ότι θα κηρύξει πτώχευση.

Κατά τη συνάντησή τους με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορινθίας τόνισαν ότι πρέπει άμεσα να παρέμβει το Υπουργείο Εργασίας και Οικονομικών και να εξασφαλισθούν όλες οι θέσεις εργασίας, καθώς και να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου με το ίδιο αντικείμενο, που έχει το εργοστάσιο έχει εδώ και 49 χρόνια, κόντρα στις συζητήσεις περί πώλησής του σε ιδιοκτήτες που δεν ενδιαφέρονται για τη δραστηριότητα στον συγκεκριμένο τομέα, κάτι που αντικειμενικά θα είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν στον δρόμο οι 320 εργαζόμενοι.
Θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και το Εργατικού Κέντρου, στηρίζοντας και την Πανκορινθιακή απεργία, ενώ θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν μέσω της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει λύση προς το συμφέρον των εργαζομένων, δήλωσαν οι Θ. Πετράκος και Ν. Χανιάς.
Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι είναι τραγικό να μην υπάρχει θεσμοθετημένη βιομηχανική περιοχή στην Κόρινθο, η οποία θα έφερνε νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας, ενώ χαρακτήρισαν επιτακτική την ανάγκη για αναβάθμιση του λιμανιού, το οποίο θα πρέπει να έχει τουριστικό και ήπιο εμπορικό χαρακτήρα, για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων του Νομού Κορινθίας.


Το Γραφείο Τύπου

Σχόλια