ΥΠΟΜΝΗΜΑ Ε.Κ.Α ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΔΕΗ ΔΙΑΝΟΜΗ.‏

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39,  ΤΡΙΠΟΛΗ 22100 Τρίπολη  22 - 9 - 2010
ΤΗΛ. 2710 - 222218,  ΦΑΞ: 2710 - 238755                           Αρ. πρωτ: 6895/Φ. 42
Email: erkenar@otenet.gr         
 
                                                     ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς:
Διευθυντή Περιοχής Τρίπολης: κ. Δεληγιάννη Α.

Κύριε Διευθυντά

Θέμα: Καθεστώς παρανομίας και πλήρους ασυδοσίας από την Εργολαβική Εταιρεία
«ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ» στα έργα εναερίων Δικτύων της ΔΕΗ στην Αρκαδία.

Πλήρης ασυδοσία και παρανομία παρατηρείται από την εταιρεία «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ» που εκτελεί έργα στα εναέρια Δίκτυα της ΔΕΗ στην Αρκαδία. Η  παραβίαση των όρων των Συμβάσεων, η μη τήρηση  εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων (δεν τηρείται το 5θήμερο, απασχολούνται και τις Κυριακές, κ.λ.π) και η παραβίαση των όρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας (μη κατοχή των απαιτούμενων από τον νόμο προσόντων και νομιμοποιητικών έγγραφων, κ.λ.π) είναι μόνιμο καθεστώς.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Τοπικής Διεύθυνσης και της Ιεραρχίας της ΔΕΗ Α.Ε γιατί δεν έχουν πάρει ουσιαστικά μέτρα για να διορθωθεί η κατάσταση αυτή, παρά τις επισημάνσεις και τις διαμαρτυρίες των συνδικάτων.

Η παραπάνω κατάσταση είναι σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση 96/2010 (Υπ. Αρ.: 54634/31-5-2010) του Δ.Ν.Σ/ΔΕΗ κ. Ζερβού που κοινοποίησε στις Υπηρεσιακές Μονάδες - που έχει υιοθετήσει αρκετές θέσεις του σ.κ - και ζητά να διασφαλίζεται η τήρηση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας από τους εργολάβους της ΔΕΗ Α.Ε.

Αλήθεια τι μέτρα έχει λάβει για την εφαρμογή της η Τοπική Διεύθυνσης της ΔΕΗ ; Ως πότε θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση ;

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Αρκαδίας καλεί τη Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε ως επιβλέπουσα αρχή, να προβεί άμεσα στην λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αποτελεσματική εφαρμογή και τήρηση των προβλεπόμενων όρων των Συμβάσεων και της νομοθεσίας από την εν λόγω Εταιρεία.
Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να εντείνουν τη δράση τους με ουσιαστικούς και αποτελεσματικούς ελέγχους προκειμένου να εφαρμόζεται η νομιμότητα, η εργατική νομοθεσία και οι όροι προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΡΟΥΜΑΣ Α.                                          ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Γ.

Κοινοποίηση: Γ.Δ/Διανομής.: κ. Λαθούρη Δ. - Διευθυντή ΔΠΠ - Η: κ. Μυλωνά Σ. - ΔΥΑΕ/ΔΕΗ - ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - Σ.ΕΠ.Ε Πελ/σου - ΚΕΠΕΚ Δυτ. Αττικής & Πελ/σου - ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - Κ.Η.Ε, Μ.Μ.Ε

Σχόλια