Mπουρίνι στο λιμάνι του Πειραιά

Με νέο «μπλόκο» στο λιμάνι του Πειραιά, εν μέσω τουριστικής περιόδου, απαντούν οι ναυτεργάτες στη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης που καταστρατηγούν τα εργατικά κεκτημένα δεκαετιών.

Ναυτικοί, μέλη του ΠΑΜΕ, αγνοώντας την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία που είχαν εξαγγείλει, κατέλαβαν από νωρίς το πρωί τους καταπέλτες των πλοίων που επρόκειτο να αναχωρήσουν από την ακτή Τσελέπη.
Μιλώντας στους δηοσιογράφους νωρίς το μεσημέρι, ο Μανώλης Γαλανάκης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας Μεσογειακών Πλοίων κάλεσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να εφαρμόσει τον νόμο και να απελευθερωθούν τα πλοία.


Χιλιάδες ταξιδιώτες περιμένουν εναγωνίως προσδοκώντας να ταξιδέψουν τελικά στους προορισμούς τους

Ένταση μεταξύ επιβατών και απεργών

Η κίνηση αυτή των ναυτεργατών να μπλοκάρουν τον απόπλου των πλοίων προκάλεσε έμφραγμα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με μεγάλα θύματα χιλιάδες ταξιδιώτες, οι οποίοι, έχοντας πλήρη άγνοια για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, εγκλωβίστηκαν στο λιμάνι.

Ανάμεσά τους και ξένοι τουρίστες, οι οποίοι παρακολουθούν αποσβολωμένοι τις πρωτόγνωρες για εκείνους εικόνες.

Ανά διαστήματα επιβάτες και απεργοί σχεδόν πιάνονται στα χέρια, με τους άνδρες του Λιμενικού να επιχειρούν να κατευνάσουν τα πνεύματα. Στις 10:30, ταξιδιώτες που επρόκειτο να αναχωρήσουν με το High Speed, αλλά δεν τους επετράπη η είσοδος στο πλοίο, επιτέθηκαν στους ναυτεργάτες του ΠΑΜΕ που παραμένουν στον καταπέλτη του πλοίου.

ΠΗΓΗ

Σχόλια