ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ο.Σ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση που με πρωτοφανή και απροκάλυπτο τρόπο, επιτίθεται στους εργαζόμενους και συνταξιούχους, προσπαθώντας να ακυρώσει βασικές και θεμελιώδεις δημοκρατικές κατακτήσεις που με αίμα και αγώνες το εργατικό κίνημα έχει κερδίσει.
Καταστρατηγεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για να περάσει τις αντεργατικές της επιλογές στις ΔΕΚΟ, που θυμίζουν άλλες εποχές.
Προβαίνει σε μειώσεις μισθών και συντάξεων ενώ προχωρά σε αλυσιδωτές αυξήσεις στα είδη ευρείας κατανάλωσης φέροντας σε απόγνωση τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, επιχειρεί την ανατροπή του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης...

με συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα των Επιχειρήσεων Στρατηγικής σημασίας των ΔΕΚΟ.

Αυτή η πολιτική δεν οδηγεί σε ανάπτυξη αλλά οι έχοντες και κατέχοντες αυξάνουν τα κέρδη τους, ενώ οι εργαζόμενοι γίνονται ολοένα και φτωχότεροι. Μειώνονται οι θέσεις απασχόλησης, αυξάνεται η ανεργία.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

Να δώσουμε το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχονται τις νεοφιλελεύθερες, αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές που σχεδιάζει η Ε.Ε, η Ε.Κ.Τ, το Δ.Ν.Τ, και υλοποιεί πιστά και απαρέγκλιτα στην χώρα μας η κυβέρνηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους από το Ενεργειακό Κέντρο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη να πάρουν μέρος στο Συλλαλητήριο που οργανώνει η ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ στην Αθήνα στις 28 Ιουνίου, στην Απεργία της ΓΣΣΕ - ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 29 Ιουνιου και στην Απεργιακή Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην Τρίπολη στις 10 το πρωί.


Σχόλια