Ανακοίνωση YΠΕΞ για τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ κατά διεθνούς στολίσκου ακτιβιστών στην Αν. Μεσόγειο

"Η Ελληνική Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τη δυσανάλογη βία που ασκήθηκε από στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ επί των ακτιβιστών που επέβαιναν σε στολίσκο πλοίων με κατεύθυνση τη Γάζα, η οποία τελεί σε απαράδεκτο και πολιτικά αντιπαραγωγικό αποκλεισμό.

Η ακατανόητη και άκρωs
ανησυχητική αυτή ενέργεια οδήγησε σε ανθρώπινες απώλειες και τραυματισμούς που ουδείς ισχυρισμός μπορεί να δικαιολογήσει.

Ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε επαφή με την Υψηλή Εκπρόσωπο κα Ashton καθώς και ομολόγους του στην Ε.Ε., προκειμένου να προβούμε σε συντονισμένες ενέργειες για την διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών.

Τη στιγμή αυτή του πένθους για τις οικογένειες των θυμάτων, απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό τους και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής ενημέρωση που παρείχαν επισήμως, πριν από λίγο, οι Ισραηλινές Αρχές, μεταξύ των θυμάτων και των τραυματιών δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης.

Αναμένουμε, τέλος, από τις Ισραηλινές Αρχές να επιτρέψουν την άμεση, ασφαλή και ακώλυτη αναχώρηση των Ελλήνων επιβατών και τον απόπλου των ελληνικών πλοίων.Εδώ εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

Σχόλια