Σε συγκέντρωση καλούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΝΕ


Σε συγκέντρωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στις 19:00, καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και και η ΚΝΕ καταγγέλλοντας τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας.
Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας. Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως η ελληνική κυβέρνηση ήταν σε πλήρη γνώση του σχεδίου της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας όσο και της πρόθεσης του Ισραήλ να εμποδίσει βιαίως την προσέγγιση της νηοπομπής στις ακτές της Γάζας.
Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Δρίτσας ερωτά τον κ. Παπανδρέου...

«1. Σε ποιες ενέργειες προέβη για να προστατεύσει τους έλληνες πολίτες που συμμετείχαν στην ειρηνική αποστολή προς τη Γάζα και πώς σκέπτεται να ενεργήσει για την αποτροπή πειρατικών ενεργειών σαν αυτή του Ισραήλ;
2. Ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβε προκειμένου να καταδικαστεί διεθνώς η πειρατική ενέργεια του Ισραήλ και να απελευθερωθούν αμέσως οι απαχθέντες;»

ΠΗΓΗ

Σχόλια