ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΣΟΜΑΛΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Είναι γνωστό ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις επιθυμούν τον έλεγχο του θαλάσσιου περάσματος μεταξύ Σομαλίας και Υεμένης, όπου διέρχεται το 10% του παγκόσμιου εμπορίου. Η αντιμετώπιση της Πειρατείας αποτελεί την καλύτερη πρόφαση για την αποστολή τεράστιων ναυτικών δυνάμεων από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ρωσία-Ινδία κλπ, ενώ συνεχείς είναι οι απαιτήσεις του λεγόμενου «εφοπλιστικού κόσμου» για την αποστολή και χερσαίων δυνάμεων στην ίδια τη Σομαλία. Ήδη στην περιοχή πλέουν δύο από τις πλέον σύγχρονες ελληνικές φρεγάτες.
Το παρελθόν όμως των αποτυχημένων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων με......


χερσαίες δυνάμεις είτε των Δυτικών δυνάμεων είτε των συμμάχων τους της Αιθιοπίας προς το παρόν τους αποθαρρύνει και τους ωθεί να συμβιβαστούν με την ναυτική παρουσία.
Όμως η πειρατεία, για την οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η ίδια η πολιτική της εκμετάλλευσης του θαλάσσιου πλούτου του Σομαλικού λαού και της καταστροφής των θαλασσών τους από την παράνομη-εγκληματική απόθεση βιομηχανικών αποβλήτων των βιομηχανιών των ανεπτυγμένων χωρών, αναπτύσσεται. Οι ναυτικές δυνάμεις δεν επαρκούν, ενώ τεράστιο πρόβλημα προκύπτει με την αντιμετώπιση των συλληφθέντων-πειρατών: οι κρατικές δομές της Σομαλίας έχουν καταρρεύσει, η φυλάκιση τους στην Κένυα δεν μπορεί να συνεχιστεί, ενώ οι δυτικές χώρες παρουσιάζονται απρόθυμες να τους δικάσουν-φυλακίσουν εντός της επικράτειας τους και ενδεχομένως αντιμετωπίσουν αργότερα αιτήσεις ασύλου.
Λύση όμως στο αδιέξοδο που βρίσκονται οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις φαίνεται ότι δίνει το αυταρχικό κράτος του Πούτιν, με την τεράστια εμπειρία καταπάτησης δικαιωμάτων που απέκτησε από τα τεράστια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που οργάνωσε στην Τσετσενία.
Και ποια είναι η Ρωσική λύση; Η εν ψυχρώ εκτέλεση των Σομαλών αιχμαλώτων που συλλαμβάνονται για το αδίκημα της πειρατείας.
Μια λύση που φαίνεται να προκαλεί το ενδιαφέρον και των Ελλήνων στρατιωτικών, αλλά και των εφοπλιστών, που πρόσφατα σε Ημερίδα του Ναυτικού Επιμελητηρίου, απαίτησαν πιο δραστικές λύσεις από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τι υπουργείου Εθνικής Άμυνας και το σύνολο της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ

Σχόλια