Η «κουλτούρα των μπουζουκιών»,


Κριτική στον τρόπο ζωής και διασκέδασής μας προσπαθεί να κάνει το περιοδικό time.
Με αλαζονικό ύφος και θεωρώντας τον τρόπο ζωής τους ανώτερο, πιο σωστό από τον Ελληνικό επιχειρεί να πείσει τους αναγνώστες του πως το να διασκεδάζουμε είναι υπερβολή.

Το πάρτι ξεκινά στις 2 πμ στο νυχτερινό κέντρο «Θάλασσα» στην Γλυφάδα, γράφει ανταπόκριση του Time από την Αθήνα. Όλη την νύχτα καταφθάνει πλήθος κόσμου με Πόρσε, Μερσεντές και BMW.
Όλοι καλοντυμένοι πάνε να δουν την Δέσποινα Βανδή – την 40χρονη «βασίλισσα της ελληνικής ΠΟΠ. Το εισιτήριο είναι ένα μπουκάλι ουίσκι για κάθε τραπέζι. Το ελάχιστο κόστος: 170 ευρώ.
Στα μπουζουκομάγαζα της χώρας, οι Έλληνες εξακολουθούν να ξοδεύουν πολλά. Όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, γράφει. Η Ελλάδα καταχρεωμένη αναγκάσθηκε να.. προσφύγει στην Ευρώπη και να παρακαλέσει για βοήθεια. Δεν υπάρχει καλύτερο σύμβολο των υπερβολών που οδήγησαν την χώρα στην οικονομική κρίση από την «κουλτούρα των μπουζουκιών», γράφει το περιοδικό
Βέβαια το ΤΙΜΕ έχει και λίγο δίκιο γιατί ως συνήθως το παρακάνουμε και πολλές φόρες φερόμαστε ασυλλόγιστα, και παράλογα.

Όμως με αυτό το άρθρο του έμμεσα προσπαθεί να περάσει το μήνυμα πως εμείς που Ζούμε που διασκεδάζουμε είμαστε υπερβολικοί και πως οι σωστοί πολίτες πρέπει να είναι ρομποτάκια.
Πρέπει να παράγουν, να εργάζονται άνευ ορίων, να υπολογίζουν τα πάντα, να υποβάλλουν το μυαλό τους σε πειθαρχία και την καρδιά τους σε κανόνες. Να είναι βιομηχανοποιημένοι, ικανοποιημένοι με το εγώ τους και με όσα τους δίνουν…
Δεν πρέπει να ζουν, πρέπει απλώς να υπάρχουν.

Τέλος το περιοδικό σημειώνει ότι η κουλτούρα του μπουζουκιού άνθισε την δεκαετία του '90. Η Ελληνική οικονομία αναπτυσσόταν με υψηλούς ρυθμούς. Τα νυχτερινά κέντρα ξεπηδούσαν σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας. Οι μέχρι τότε φτωχοί Έλληνες ξόδευαν τα χρήματα τους σε ακριβά ρούχα και παπούτσια, ακριβά αυτοκίνητα και στην διασκέδαση.
Τα συμπεράσματα δικά σας…

Σχόλια